Politică

Primariile fac schimb de informatii pe un portal online

Mihaela Beșleagă
5 feb 2010 805 vizualizări
In cadrul proiectului Retea de manageri de proiect in unitatile administrativ teritoriale din judetul Vrancea a fost realizata o retea de comunicare intre 43 de primarii

O noua modalitate de comunicare mai eficienta intre autoritatile locale, Institutia Prefectului si institutiile deconcentrate, a luat fiinta in cadrul unei noi etape a proiectului "Retea de manageri de proiect in unitatile administrativ teritoriale din judetul Vrancea", implementat de Prefectura Vrancea. Este vorba de achizitionarea unui sistem informatic pentru construirea unei platforme de comunicare intranet, care permite furnizarea de informatii privind oportunitatile de finantare disponibile si schimbul de bune practici intre primarii. Portalul a fost prezentat ieri de reprezentantii Institutiei Prefectului, care sint coordonatorii proiectului si care au pus la punct platforma, Iulia Serban si Catalin Dragulescu, alaturi de Eugen Curnei, manager de proiect la primaria Vrincioaia. Platforma, la care au acces in prezent doar cele 43 de primarii incluse in proiect, cuprinde o sectiune "documente", care ofera acces comun la documente specifice legate de finantari europene, linkuri catre Autoritati de Management, Organisme Intermediare, permite postarea informatiilor utile, cu caracter general, inclusiv cele furnizate de institutiile publice deconcentrate. Portalul cuprinde si sectiunea "discutie de echipa", unde pot fi lansate subiecte de dezbatere si pot fi postate raspunsuri. "Inainte de incheierea proiectului platforma nu poate deveni publica si nu poate fi folosita decit de cei implicati in proiect. Ulterior, dupa incheierea proiectului, vom face o oferta catre toate cele 73 de primarii pentru ca si acestea sa fie incluse si sa aiba acces la platforma. Datorita acestui proiect, relatia dintre primari si Institutia Prefectului a capatat o mai mare deschidere", a spus Catalin Dragulescu, unul dintre coordonatorii proiectului, din cadrul Prefecturii Vrancea. Proiectul, care se deruleaza in perioada aprilie 2009 - aprilie 2010, este finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative. Valoarea totala a proiectului este de 474.277,40 lei, din care 464.791,80 lei reprezinta valoarea eligibila din Instrumente Structurale, iar 9.485,60 lei este cofinantarea eligibila a beneficiarului. Proiectul isi propune pregatirea profesionala a personalului selectat din 43 de unitati administrativ teritoriale si din Institutia Prefectului in domeniile Managementul proiectelor, Achizitii publice, ECDL. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.