Politică

Pedelistii se reformeaza de iarna la Poiana Brasov

Iulia Crețu
30 ian 2010 640 vizualizări
La sedinta sint asteptati si politicienii locali care sa-si dea cu parerea despre oportunitatea inlocuirii trandafirului cu marul

La finele aceste saptamini, la Poiana Brasov se va organiza o reuniune informala la care vor participa ministrii si parlamentarii din cadrul PD-L. Simbata, in statiunea montana sint asteptati sa participe ministrii cabinetului Boc, secretarii de stat, dar si presedintii de organizatii judetene si senatorii si deputatii portocalii. Intre acestia, vor lua parte la discutii si presedintele interimar democrat-liberal Alin Trasculescu, dar si colegii sai de la Parlament, senatorul Sorina Placinta si deputatul Razvan Mustea Serban. Pe ordinea de zi a sedintei se afla dezbaterea agendei grupurilor parlamentare pentru sesiunea care va incepe pe 1 februarie. Aceasta agenda trebuie corelata cu cea a Executivului. Guvernul are in intentie promovarea unor acte normative, ca prioritati, intre care se numara legea responsabilitatii fiscale si legea reformei sistemului de pensii. Cele doua puncte de interes sint cerinte ale Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Comisiei Europene, in cadrul acordurilor de finantare externa. Intilnirea de la Poiana Brasov este importanta si in contextul nevoii de reformare a PD-L, invocata in special de eurodeputatii "intelectuali" din partid, Monica Macovei si Cristian Preda. Acestia au punctat in repetate rinduri ca formatiunea portocalie are nevoie de o modificare a statutului, in sensul promovarii pe baza meritelor personale a membrilor, dar si al definirii doctrinei popular-europene. Cel mai probabil, in acest week-end, in Poiana, se va discuta si despre oportunitatea schimbarii titulaturii partidului, dar si a inlocuirii simbolului PD-L. Trandafirul lui Petre Roman este considerat cu rezonante socialiste, iar europarlamentarul Cristian Preda a propus inlocuirea sa de pe steagul politic cu marul. Propunerea sa a fost, dupa cum era de asteptat, luata peste picior de unii membri. Vicepresedintele PD-L Ioan Oltean prefera, de exemplu, para. Alti pedelisti spun ca mai atasata de imaginea partidului este portocala. (Iulia CRETU)


  • Liberalii se mira: de ce marul?


  • Liberalii vrinceni ridica din sprinceana cind aud de propunerea democratilor de a-si rebrandui sigla. Consilierul judetean PNL Catalin Kanty Popescu ne-a declarat ca i se pare "cel putin ciudata" alegerea pentru un simbol alimentar. "Alegerea unui nou simbol al partidului este alegerea lor. Trandafirul e simbol al social-democratiei, pe cind ei au intentia de a se transforma in partid popular. Alegerea marului e curioasa, e cel putin fortata aceasta propunere", a spus liberalul. Liberalii se reunesc si ei pina duminica, la Poiana Brasov, in mai multe foruri de conducere ale partidului, pentru a decide planul de actiune pentru acest an. Acestia ar putea decide si convocarea congresului extraordinar, dupa ce Biroul Politic Central al partidului a acceptat aceasta idee la propunerea presedintelui Crin Antonescu. (I. C.)


    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.