Politică

Basescu iese presedinte si din voturile nule

Iulia Crețu
14 dec 2009 900 vizualizări
u din buletinele anulate de la Vrancea s-au gasit bune 29 dintre ele, cele mai multe in favoarea lui Basescu

Candidatul sprijinit de PD-L pentru functia suprema in stat, Traian Basescu, iese invingator si din renumararea voturilor declarate nule din toate judetele tarii la Biroul Electoral Central. Din pachetul de 2.868 de buletine de vot declarate nevalide la turul doi de scrutin de la noi din judet, transportate vineri seara la Bucuresti de judecatorul Viorel Voineag si membrii BEJ din partea PSD, Constantin Guguianu, si PD-L, Eliza Tarba, s-au mai gasit si citeva buletine valide. Astfel, in urma renumararii, au "rasarit" 16 stampile bune pentru Traian Basescu si 13 pentru Mircea Geoana. Situatia este una generala, din pachetele venite din toata tara reiesind voturi bune pentru ambii candidati, cu un plus pentru Basescu. Ieri, dupa numararea buletinelor din toate judetele tarii mai putin cele ale sectiilor din strainatate, Traian Basescu mai strinsese 1.169 de voturi bune, in timp ce pentru Mircea Geoana, comisia de verificare a mai decretat drept valide 968 de stampile. Pentru verificarea buletinelor au lucrat cinci echipe, prin rotatie, fiecare fiind formata dintr-un judecator si cite un reprezentant al celor doua partide implicate la renumarare, PSD si PD-L. Pina la urma, se pare ca incercarea social democratilor de a mai "stoarce" citeva voturi pentru omul lor se va finaliza cu un rezultat invers, cu un plus de buletine valide pentru presedintele Traian Basescu. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.