Politică

PD-L cinta din nou ca vrea viceprimari

Iulia Crețu
24 nov 2009 1107 vizualizări
Consilierul local portocaliu Mugurel Malureanu va lipsi de la votul din CL, iar absenta sa va echilibra balanta intre tabere, 10 PSD la 10 PNL si PD-L u cel mai probabil, proiectul viceprimarilor nu va avea cistig de cauza

Reprezentantii PD-L Vrancea sustin ca astazi vor introduce pe ordinea de zi a sedintei ordinare a Consiliului Local Focsani proiectul de hotarire pentru desemnarea viceprimarilor. Saptamina trecuta, ministrul demis al Tinertului si Sportului, Sorina Placinta, a precizat ca vor exista consultari cu aliatii de la municipiu, liberalii, pe aceasta tema. Cu o zi inainte de intilnirea de lucru a CL, liberalii sustin ca isi mentin neutralitatea si ca nu au existat negocieri pentru posturile de adjuncti ai primarului Decebal Bacinschi. "Proiectul cu viceprimarii va fi pus pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local. Pentru acesta ne vom consulta cu PNL", a declarat Sorina Placinta. Seful PNL Focsani, Radu Ignat, spune ca nu s-a discutat nimic despre viceprimari. "PNL isi mentine pozitia de neutralitate deocamdata, pina vor fi purtate alte discutii", ne-a spus si Radu Ignat. Anuntul democrat-liberalilor cu privire la existenta intentiei de alegere a viceprimarilor nu mai surprinde pe nimeni, mai ales ca acesta a fost cintat si rascintat si nu s-a implinit nimic pentru a sta scris pe placutele birourilor niste nume. In plus, declaratia lui Crin Antonescu de ieri, care a exclus orice colaborare cu Traian Basescu, pare a pune noi bete in roate aliantei de dreapta de la municipiu. Totusi, anticipind aceste iesiri publice, Nini Sapunaru a precizat ca in Vrancea nu se poate decit ca PNL sa lucreze impreuna cu PD-L impotriva PSD. "Proiectul se va introduce, nu pot spune acum ce candidati vor fi pentru ca sintem in negocieri. Focsaniul pare a fi fost inghetat in timp cit primarul Bacinschi a condus singur", a fost de parere si Alin Trasculescu, seful interimar al democratilor. Desi declara sus si tare ca vor sa-si aleaga viceprimarii, alesii PD-L nu vor fi in formula completa pentru a putea spera la o majoritate cu PNL in fata PSD. Consilierul democrat-liberal Mugurel Malureanu ne-a declarat ca va lipsi de la intilnire pentru ca isi va lua concediu si va pleca din tara. Asa ca, intr-o confruntare 10 la 10, cel mai probabil, viceprimarii nu vor fi alesi nici acum. Pe ordinea de zi a sedintei de azi, de la ora 16.00, figureaza 13 proiecte de hotarire. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.