Politică

Taranistii vor un congres de unificare

Raluca Manolache
3 aug 2009 979 vizualizări
De anul trecut, partidul este disputat atit de actualul presedinte Marian Petre Milut, cit si de factiunea condusa de Radu Sirbu u taranistii vrinceni vor sa se renunte la conducerea bicefala si cele doua grupari sa se uneasca

Taranistii vrinceni doresc eliminarea situatiei de sciziune in partid. In acest sens, Biroul de Conducere Judetean al Organizatiei Vrancea PNTCD a decis in sedinta extraordinara organizata simbata convocarea Congresului Extraordinar al PNTCD, la Bucuresti. La intilnire a fost prezent si fostul deputat Mihai Grigoriu, vicepresedinte BNC PNTCD, care a sustinut necesitatea convocarii acestui Congres de unificare si a prezentat vrincenilor situatia actuala din partid, afectata de o conducere bicefala. "Consideram necesara convocarea Congresului Extraordinar al PNTCD pentru eliminarea situatiei de sciziune in partid, drept care solicitam tuturor organizatiilor judetene sa participe la acest congres. în situatia data, cerem ca acest congres sa fie organizat si sa se desfasoare riguros, fara aranjamente de culise, cu respectarea deplina si neconditionata a democratiei in partid, in spiritul si litera prevederilor statutare si regulamentare in vigoare. Numai in acest mod conducerea aleasa va avea autoritate in partid si se va bucura de sprijinul tuturor membrilor PNTCD", a precizat Lilian Ilie, presedintele PNTCD Focsani. Si Carmina Corbeanu, presedintele interimar al organizatiei judetene, spune ca este mai mult decit necesara unitatea partidului pentru a reprezenta cu adevarat o forta pe scena politica romaneasca. "Ar fi vorba mai curind de un congres de afirmare a unitatii partidului, decit de un concgres de fuziune", a comentat Carmina Corbeanu. De asemenea, cu aceasta ocazie s-a decis convocarea Comitetului Judetean PNTCD Vrancea in data de 14 august, unde se vor stabili prin vot secret cei zece delegati care vor participa la congresul de "unificare" din septembrie. La aceasta intilnire vor putea participa doar membrii care fac parte din partid de cel putin trei ani. Dupa cum se stie, din 2008, PNTCD-ul este disputat de doua aripi conduse de Marian Petre Milut si Radu Sarbu. Fiecare dintre tabere, garda veche, grupata in jurul lui Gheorghe Ciuhandu si Radu Sarbu, si cea grupata in jurul lui Marian Petre Milut si Aurelian Pavelescu, contesta deciziile luate de ceilalti, calificindu-le drept ilegale. Disputele intre cele doua tabere au pornit de la colaborarea taranistilor cu liberalii pentru alegerile parlamentare din toamna anului trecut. Si pe fondul acestui scandal, PNTCD a obtinut doar 2,27% din votruile exprimate la euroscrutinul din 7 iunie, nereusind sa acceada in Parlamentul European. La congresul din august 2008, taranistii vrinceni i-au acordat sprijinul lui Radu Sarbu. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 1 ora, 54 minute, 47 secunde
Organizatia Vrinceana are dreptate.PNTCD trebuie sa revina acolo unde ii este locul,in parlament.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.