Politică

Oprisan, acuzat de discriminare

Iulia Crețu
16 iul 2009 1017 vizualizări
Liberalii spun ca banii de la Ministerul Invatamintului nu au ajuns si la scolile din localitatile pastorite de edili PNL

Consilierii judeteni liberali au inaintat Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii o sesizare care are in prim plan institutia Consiliului Judetean Vrancea. Liberalii sustin ca banii de scoli trimisi de Guvernul Romaniei prin H.G. nr. 655 din 3 iunie 2009, privind finantarea din bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, au fost directionati numai catre localitati conduse de edili democrat-liberali si social democrati, cu o singura exceptie, internatul scolii din comuna Reghiu, acolo unde primar este un liberal. Internatul respectiv a fost vizitat in luna mai de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, in urma unui demers jurnalistic al postului Realitatea TV, cind a promis ca va trimite bani pentru renovare, pentru a fi cazati aici in jur de 40 de copii navetisti, din mai multe sate ale localitatii. "Asistam iata si, in calitatea noastra de alesi ai cetatenilor acestui judet, ne facem datoria de a sesiza forurile in drept, la o discriminare pe criterii politice a unor comunitati locale din 16 comune si un oras ale acestui judet, care au in frunte primari liberali, unde sint incepute si nefinalizate nenumarate unitati de invatamint, carora nu le-a fost repartizat nici un leu pentru continuarea investitiilor. Nu mai luam in considerare perturbarea programului de invatamint prin dezafectarea spatiilor in constructie care a generat probleme sociale, dar intreruperea lucrarilor de o buna bucata de timp, a condus la degradarea continua a lucrarilor, sumele necesare pentru continuarea acestora crescind cu fiecare zi", scriu cei opt alesi PNL in plingerea lor. In plus, acestia cer CJ Vrancea sa dea dovada de transparenta si sa publice orice repartizare de fonduri "pentru ca orice cetatean, in calitatea sa de contribuabil, sa se poata informa in legatura cu cheltuirea banului public", dupa cum se arata in actul liberalilor. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.