Politică

Politca pe scurt

Ziarul de Vrancea
2 iul 2009 1003 vizualizări
Deputatul PD-L William Brinza sustine ca programul guvernamental "Prima Casa" plateste o datorie morala fata de romanii din strainatate ce ar fi fost mintiti de Mircea Geoana cind li s-a promis, in timpul campaniei electorale, prima de 25.000 de euro pentru intoarcerea in tara.

"Programul s-a nascut ca o datorie morala pentru a spala minciuna presedintelui PSD Mircea Geoana din cauza caruia parlamentarii PD-L din diaspora au fost nevoiti sa le explice romanilor ca Mircea Geoana a vrut doar sa-i pacaleasca pentru a le lua votul", a declarat, ieri, William Brinza. Democrat-liberalul a facut referire la declaratiile liderului PSD, din campania pentru parlamentare, potrivit carora toti romanii care se intorc din strainatate in tara primesc o prima de instalare de 25.000 de euro. Brinza a calificat promisiunea liderului PSD drept "o minciuna gogonata" pe motiv ca Geoana ar fi stiut ca nu poate da cei 25.000 de euro fiecarui roman ce intentioneaza sa se intoarca in tara.


Adrian Nastase este persona non grata pe Autostrada Transilvania


Presedintele Consiliului National al PSD, deputatul Adrian Nastase, nu a putut intra, ieri, pe santierul din judetul Cluj al Autostrazii Transilvania, reprezentantii Bechtel sustinind ca acesta nu are autorizare de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADR). "Ar trebui sa aveti o aprobare de la Compania Nationala de Autostrazi. In momentul in care ei va dau acest lucru, atunci se poate intra", i-a spus lui Nastase un reprezentant Bechtel. Nastase a sugerat ca Radu Berceanu ar fi in spatele acestei decizii, pe care a calificat-o drept un "lucru stupid" si a spus ca l-ar fi sfatuit "domnul prim-ministru Traian Basescu" pe ministrul Transporturilor sa nu il lase sa intre pe santierul Bechtel. Inainte de a pleca de la intrarea in santierul Autostrazii Transilvania, Adrian Nastase a pozat linga un semn de circulatie "Interzis" si a trasmis romanilor ca "asta ii asteapta".


"Mi s-a cerut sa incalc legea in cazul lui Radu Timofte"


n un lucrator din SRI a sustinut, la DNA, ca i s-a cerut sa nu verifice daca fostul sef al serviciului indeplinea conditiile pentru a i se putea vinde locuinta de serviciu


Locotenent colonelul Ion Tudor, membru in Comisia SRI care a decis vinzarea locuintei de serviciu catre fostul director al SRI, Radu Timofte, a declarat in fata procurorilor anticoruptie ca i s-a sugerat sa nu verifice daca Timofte indeplinea conditiile pentru a i se putea vinde locuinta de serviciu. Potrivit declaratiei date de Tudor in fata procurorilor DNA, cel care i-a sugerat sa nu faca verificari a fost Dumitru Ionete, trimis si el in judecata de procurori, care era consilier al unuia din adjunctii directorului Serviciului Roman de Informatii, Radu Timofte.

SRI a comunicat procurorilor DNA ca va solicita recuperarea prejudiciului in dosarul lui Radu Timofte, judecat pentru achizitionarea ilegala a unei locuinte de serviciu, intr-o actiune separata de procesul penal. SRI a comunicat ca «ca intelegem sa ne exercitam dreptul de a solicita recuperarea eventualului prejudiciu produs patrimoniului Serviciului, pe calea unei actiuni civile separate, in situatia in care, pe cale judecatoreasca se va stabili vinovatia personalului institutiei noastre", este mesajul SRI pentru procurori. DNA arata ca, in perioada septembrie 2004 "" martie 2005, Timofte, in calitate de director al SRI, "l-a determinat" pe Turcu sa-i inchirieze si, ulterior, sa-i vinda "in regim subventionat (mult mai mic decit pretul pietei libere) locuinta de serviciu situata in Bucuresti", pe strada Mihai Eminescu. Echivalentul in euro al pretului platit pentru cumpararea imobilului de Radu Timofte era in jur de 35.000 euro, in timp ce valoarea de piata a unui apartament de acest gen, in cursul anului 2005, era in medie de 200.000 euro




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.