Politică

Usturoi lupta pentru un post inexistent

Ziarul de Vrancea
12 iun 2009 1066 vizualizări
Functia de director executiv de la Cultura a fost desfiintata u Ministerul Culturii a transmis inca din 3 iunie directiei judetene decizia de numire in functia de director coordonator pe numele lui Florin Micu Iliescu

Noua putere politica i-a tras scaunul liberalului Paraschiv Usturoi, seful Culturii vrincene, in ciuda hotaririi judecatoresti pe care acesta a obtinut-o. Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National (MCCPN) a emis acum citeva zile un ordin prin care functiile de directori executivi ai Directiilor Judetene de Cultura au fost desfiintate, insa Usturoi lupta in continuare pentru functie. "In aplicarea dispozitiilor prezentului ordin, MCCPN constata ca prin art. III din OUG nr. 37/2009 privind unele masuri de imbunatatire a activitatii administratiei publice, functiile publice de directori executivi ai Directiilor pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National judetene si a Municipiului Bucuresti au fost desfiintate, cu toate consecintele legale", se arata in Ordinul nr. 265 emis de Ministerul Culturii. "Domnul Paraschiv Usturoi n-a fost repus pe functie, mai ales atit timp cit posturile de directori executivi au fost desfiintate. Este liber sa faca tot ce considera", a afirmat secretarul general din MCCPN, Mircea Staicu. Acesta a mai adaugat ca Paraschiv Usturoi a depus plingere la minister pentru a contesta inlocuirea. "Nu ne putem pronunta noi asupra constitutionalitatii unei ordonante de Guvern", a comentat Staicu procesul cistigat de director, care a mai mentionat ca la nivel national sint mai multe cazuri de acest fel. De altfel, oficialii de la Minister au si sesizat Consiliul Superior al Magistraturii vis-a-vis de hotarirea judecatoreasca a directorului vrincean. In acest moment, functia de sef peste cultura vrinceana este practic disputata de doua persoane. Pe de o parte, liberalul Paraschiv Usturoi (suspendat din partid ca urmare a procesului pe care il are cu CNSAS), care are de partea sa o hotarire judecatoreasca care specifica faptul ca a cistigat functia pina la procesul pe fond, iar pe de alta parte democrat-liberalul Florin Micu Iliescu, care a cistigat concursul organizat la Minister. De altfel, MCCPN a transmis inca din 3 iunie Directiei Judetene de Cultura decizia de numire in functia de director coordonator a lui Micu, hirtie care nu a fost scoasa la lumina de Puiu Usturoi. "Numirea lui Micu a venit inca de pe 3 iunie de la Minister. Puiu Usturoi nu are in acest moment portofoliu. Am cerut lamuriri de la Minister in acest caz", a declarat si subprefectul Sorin Hornea, care a participat in comisia de concurs de la Ministerul Culturii. Intrucit situatia de la Cultura are itele destul de incurcate, ieri, prefectul Raluca Dan i-a convocat pe ambii directori la sedinta Colegiului Prefectural. (Eduard POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.