Politică

Turistii electorali se duceau cu trenul la Cotesti

Iulia Crețu
9 iun 2009 1351 vizualizări
PSD spune ca PD-L nu poate demonstra ca a adus oameni la vot la sectia de la Gara u Geany Balan a fost filmat impreuna cu Dragos Birladeanu linga un microbuz plin cu oameni ce aveau numai buletinele in mina u Balan stie de ce oamenii nu aveau bagaje: mergeau spre statii apropiate

Geany Balan era duminica, in ziua votarii, la "plimbare" prin zona Garii Focsani alaturi de Dragos Birladeanu. Aceasta este explicatia pe care directorul AJOFM Vrancea, membru PSD, a oferit-o reporterilor Ziarului de Vrancea, in legatura cu sesizarea PD-L pentru incalcarea legii electorale depusa impotriva PSD. In ciuda faptului ca exista un film incriminator, care ii arata pe cei doi politicieni social democrati linga un microbuz plin cu oameni, cu carti de identitate in mina, veniti sa voteze la sectia amenajata in Gara Focsani, Geany Balan sustine ca nu a adus pe nimeni si nu a dat nimanui sugestii unde sa puna stampila. Acesta explica meticulos, dar total lipsit de credibilitate, cum a venit cu Dragos Birladeanu, cu o masina oarecare si nu cu microbuzul cu turisti electorali, la o scurta "plimbare" prin zona unde, din intimplare, era si o sectie de votare. Balan sustine ca oamenii respectivi, care aveau la ei numai cartea de identitate, ar fi putut foarte bine sa aiba bilet de tren pentru o statie apropiata, de exemplu Cotesti. Asa explica membrul PSD de ce oamenii linga care statea si cu care vorbea, dar pe care nu-i cunostea (potrivit propriilor declaratii), nu aveau bagaje suplimentare. "Eu m-am plimbat pe la Gara, chiar si cu domnul Birladeanu. Pot sa circul oriunde. Am venit cu o masina, nu cu microbuzul. De unde sa-i cunosc pe oamenii respectivi? Gara e mare. Pot sa stau de vorba cu oricine. Atit timp cit nu e dovada concludenta ca i-am adus, ca i-am influentat si ca ei chiar au votat, asa cum se sugereaza, atunci nu e concludent. Daca au votat, probabil aveti dreptate (n.r. cu privire la suspiciunile PD-L de turism electoral organizat de PSD). M-au intrebat mai multi cum sa voteze. Sa se descurce, asta le-am spus. Eu nu am pus piciorul in sectia din Gara. Si nu eram in fata Garii, eram linga Transport Public", ne-a declarat Geany Balan. Vicepresedintele Consiliului Judetean, Dragos Birladeanu, nu a fost de gasit ieri pentru a ne explica cum a decurs "plimbarea" de seara alaturi de colegul sau de partid, Geany Balan. Aceasta nu este singura suspiciune reclamata la procesul de vot de duminica. Potrivit datelor de la Biroul Electoral Judetean, principalele partide dar si Prefectura au depus 25 de sesizari care au fost trimise spre solutionare la Politie. De altfel, Vrancea se gaseste in topul national negativ al judetelor cu cele mai multe sesizari de nereguli inregistrate la procesul de votare, dupa Dimbovita si Bucuresti. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 16 ore, 36 minute, 47 secunde
E normal sa ne situam pe primul loc cand la conducerea judetului este un golan iar la prefectura o parasuta rosie.
, acum 739399 zile, 16 ore, 36 minute, 47 secunde
zau????
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.