Politică

Raluca Dan striga hotii: Primarii disperati intimideaza sefii din sectiile de votare!

Mihaela Beșleagă
4 iun 2009 1205 vizualizări
Acuzata ca face jocurile PSD, prefectul sustine ca a primit sesizari din judet, conform carora sefii din sectii sint amenintati de primari u desi declara ca nu satisface interesele electorale ale partidelor, prefectul a propus in unele localitati angajati fideli intereselor PSD sau chiar membri de partid

Prefectul Raluca Dan a luat ieri pozitie in legatura cu acuzatiile lansate la adresa institutiei si a sa personala de PNL si PD-L. Reprezentantii acestora au reclamat faptul ca prefectul si-ar fi folosit atributiile pentru a propune pe listele de presedinti si loctiitori din sectiile de votare din judet persoane apropiate PSD. Ieri, Raluca Dan a emis un comunicat de presa in care denunta "presiunile exercitate de catre unii reprezentanti ai partidelor politice asupra Institutiei Prefectului". Prefectul declara ca, de la inceputul acestei saptamini, a primit sesizari conform carora primarii unor localitati incearca, prin orice metode, schimbarea sefilor din sectii. Mai mult, s-ar fi trecut si la amenintari. "Prefectul a fost sesizat despre faptul ca in localitatile respective primarii, disperati de faptul ca propunerile lor nu s-au regasit pe listele de presedinti si loctiitori, au trecut la intimidarea celor desemnati, pentru ca acestia sa demisioneze din functii. Acei primari folosesc o paleta larga de amenintari de la cele personale, precum: "te dau afara din serviciu!", "iti tai cauciucurile la masina", pina la cele care tin de organizarea scrutinului: "voi boicota alegerile!", "nu voi organiza nici un fel de sectie de votare la mine in comuna!" sau "nu va voi da nici un pahar de apa toata duminica"", se arata in comunicatul remis de Institutia Prefectului, care nu ofera insa nici un exemplu concret, cu nume si prenume. De asemenea, prefectul avertizeaza ca unii primari vor incerca boicotarea instructajului de astazi organizat de Biroul Electoral Judetean, interzicind celor desemnati, care lucreaza in Primarie, sa paraseasca locul de munca. Concluzia prefectului este ca unii primari au un interes in desemnarea sefilor de sectii de votare. Raluca Dan a tinut sa precizeze ca desemnarea sefilor din sectii este, conform legislatiei in vigoare, atributul exclusiv al Prefectului si ca legea nu prevede posibilitatea ca primarii sa faca propuneri pentru aceste functii. "Prefectul, in calitate de garant al respectarii legilor tarii, nu urmareste satisfacerea intereselor electorale ale partidelor politice angrenate in competitia electorala ci este preocupat sa asigure desfasurarea procesului electoral in conditii de deplina legalitate", mai sustine prefectul. De remarcat faptul ca pe listele din unele localitati se afla angajati din cadrul Consiliului Judetean, inclusiv secretarul judetului, subordonati direct liderului PSD Marian Oprisan, dar si functionari din cadrul primariilor, fideli edililor "colorati" politic. Ieri, chiar unul dintre acestia, presedinte de sectie la Chiojdeni, a recunoscut ca este membru PSD. De asemenea, la Ploscuteni, presedinta la o sectie de votare este Maricela Iancu, implicata la alegerile penale din 2004 intr-un scandal privind votul multiplu. Ne intrebam, in aceste cazuri, care au fost argumentele prefectul judetului, apolitic, in desemnarea acestor persoane ca sefi in sectiile de votare. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.