Politică

Sponsorii partidelor dau doi bani pe europene

Iulia Crețu
1 iun 2009 957 vizualizări
Sponsorii au arici in buzunare. Partidele au primit sume de cinci ori mai mici la PE decit la parlamentare

Sponsorii nu s-au mai ingramadit sa "dea cu banul" in partidele politice si in candidatii independenti pentru Bruxelles, in comparatie cu marinimia de care au dat dovada la alegerile locale sau la cele parlamentare. Totusi, pe vreme de criza economica mondiala, PD-L a reusit sa adune din donatii suma de 741.251 lei, pina la 24 mai, potrivit unor informatii postate pe site-ul Autoritatii Electorale Permanente. Pe locul doi la simpatie in fata sponsorilor se afla Alianta PSD^PC cu mai putin de jumatate din ce au primit portocaliii, 297.540 lei. Surprinzator, pe locul trei se afla UDMR, cu 175.350 lei, urmat de PNL, care a adunat din donatii abia 165.881 lei. PRM a primit 150.000 lei. Sumele nu se compara cu "maruntisul" strins de cei doi independenti pentru Bruxelles, Pavel Abraham (20.050 lei) si Elena Basescu (16.000 lei). Uninominalul parlamentar de anul trecut a adus de la sponsori 9,6 milioane lei pentru democrat-liberali, 10,8 milioane pentru liberali, insa recordul l-au inregistrat social democratii si conservatorii cu 13,6 milioane lei pentru campanie. Sumele destul de mici adunate de partide in campania pentru Parlamentul European se vad la promovare. Daca la locale si parlamentare bannerele si fluturasii acopereau stilpii Electrica sau scarile de bloc, acum prezenta candidatilor pentru Bruxelles este mai mult decit firava. Dezinteresul pentru alegerile din 7 iunie este determinat si de previziunile prezentei mici la vot. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 14 ore, 13 minute, 32 secunde
Si PNTCD unde e?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.