Politică

Doar 35% din electorat este decis sa voteze in iunie

Mihaela Beșleagă
17 apr 2009 794 vizualizări
Autoritatile se asteapta la un absenteism masiv la euroalegeri

Prefectul Raluca Dan, impreuna cu cei doi subprefecti, Ion Oprea si Sorin Hornea, au participat ieri la o videoconferinta organizata de conducerea Ministerului Administratiei si Internelor, in care s-au purtat discutii tehnice legate de organizarea alegerilor. Institutia Prefectului declara ca este in grafic cu organizarea scrutinului din 7 iunie. Pe 8 aprilie a avut loc desemnarea membrilor Biroului Electoral Judetean pentru care nu s-au formulat contestatii. De asemenea, in acest interval au fost achizitionate materialele consumabile necesare tiparirii listelor electorale si s-a pregatit baza de date cu alegatorii. Intr-o informare de ieri a Prefecturii se precizeaza ca in perioada sarbatorilor pascale, in intervalul 18-20 aprilie, comunicarile catre BEJ Vrancea vor putea fi facute la numerele de telefon: 0237/21.4024 sau 0237/216.089. Un sondaj de opinie referitor la interesul cetatenilor privind alegerile europene si politica UE releva faptul ca doar 35% din cei intervievati sint siguri ca vor vota in iunie. Europenii s-au aratat interesati in special de aspectele economice, cum ar fi somajul, inflatia si puterea de cumparare, ca si securitatea pensiilor. Dintre aspectele non economice, primul loc intre preocuparile respondentilor il ocupa infractionalitatea, urmat de aprovizionarea energetica si schimbarile climatice. în Romania, cresterea economica este pe primul loc intre preocuparile respondentilor (65%), urmata de somaj (49%) si de inflatie si puterea de cumparare (43%). Siguranta alimentara ii preocupa, de asemenea, in mod special pe romani (35% fata de 23% media europeana). "La sfirsitul lunii martie, Parlamentul European a prezentat campania institutionala de sensibilizare a cetatenilor cu privire la alegerile din iunie. Parlamentul este preocupat de constanta scadere a ratei participarii la vot din ultimii ani, ca si de rezultatele sondajelor conform carora cetatenii nu dispun de informatii suficiente", se arata intr-o informare a Parlamentului European. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.