Politică

Purtatorii de cuvint, reuniti intr-o retea informativa

Mihaela Beșleagă
1 apr 2009 1127 vizualizări
Prefectul a semnalat relatia deficitara de comunicare existenta intre institutii si Prefectura, dar si intre institutii si presa

Prefectul Raluca Dan a reiterat ieri, in cadrul Colegiului Prefectural, solicitarea pe care a adresat-o vineri sefilor institutiilor deconcentrate din judet, de a transmite la Prefectura datele persoanelor care se ocupa de relatia cu mass media si cetatenii, in vederea crearii unei retele inter-institutionale de comunicatori. Pina ieri, doar 11 din cele 42 de institutii au oferit datele de contact ale purtatorilor de cuvint, prefectul cerind ca pina astazi toate deconcentratele sa comunice aceste date. Ulterior, dupa cum a precizat Catalin Dragulescu, consilier pe probleme de comunicare in cadrul Prefecturii, urmeaza sa aiba loc o intilnire cu toti purtatorii de cuvint, pentru a se stabili o structura unitara a planului anual de relatii publice la nivel institutional. "Deschiderea fata de presa difera de la o institutie la alta. Va oblig sa aveti contact cu presa, sa organizati conferinte de presa cel putin o data pe luna. Trebuie sa va tratati de frica de a transmite informatii de interes public", a spus prefectul Raluca Dan. De asemenea, prefectul a tinut sa multumeasca presei ca a tras un semnal de alarma asupra sincopelor care exista in comunicarea dintre institutii si mass media, in ceea ce priveste transmiterea de informatii de interes public. "Fie exigentele mele nu au fost intelese, fie institutiile, din comoditate, nu inteleg sa transmita informatii de interes public, motivind ca este necesar un ipotetic aviz al prefecturii. Este inadmisibil ca sub umbrela unei asa-zise cenzuri a prefectului sa se ascunda lipsa de transparenta si, pina la urma, de normalitate, din institutii", a precizat prefectul Raluca Dan. Aceasta a declarat ca se afla in posesia notelor de constatare transmise de Corpul de Control al ministrului Administratiei si Internelor, care a verificat activitatea Prefecturii si a relatiei acesteia cu institutiile deconcentrate, din perioada 2005-2008. Una dintre masurile trasate in raportul Corpului de Control se refera la crearea unei retele de comunicatori, pentru eficientizarea comunicarii intre institutii. Prefectul a dat exemplu la relatia deficitara care a existat intre Prefectura si cele 40 de institutii numarul rapoartelor de activitate transmise anual de acestea: 12 in 2006, 13 in 2007 si numai 5 in 2008. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.