Politică

Vintul crizei sufla si in buzunarul judetului Vrancea

Mihaela Beșleagă
25 mar 2009 1075 vizualizări
Bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2009 este cu 40.000 mii lei mai mic fata de anul trecut u jumatate din bugetul total de cheltuieli pentru acest an, respectiv 79.022 mii lei, este previzionat pentru Directia Generala de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului

Bugetul judetului Vrancea va fi supus dezbaterii si votului alesilor judeteni pina cel tirziu pe data de 13 aprilie. Propunerile privind bugetele proprii ale judetului pe anul 2009 au fost afisate in data de 6 martie atit la sediul Consiliului Judetean, cit si pe pagina de internet a institutiei, www.cjvrancea.ro. Propunerile includ bugetul local cu venituri si cheltuieli, bugetul pentru fonduri externe nerambursabile, bugetul in afara celui local, bugetul de imprumuturi interne si bugetul privind activitatea autofinantata. "Bugetul judetean pentru anul 2009 va fi aprobat in termen de 45 de zile de la aprobarea bugetului national, termenul fiind 13 aprilie. Urmatoarea sedinta de CJ in care se va discuta bugetul este pregatita, dar nu s-a stabilit deocamdata cind va avea loc", ne-a spus Costel Dumbrava, purtatorul de cuvint de la CJ. In proiectul de buget local pentru acest an se estimeaza o valoare egala a cheltuielilor si veniturilor, respectiv 153.850 mii lei. Anul trecut, bugetul local de venituri si cheltuieli a fost de 193.555 mii lei, mai mare cu 40.000 de mii de lei in comparatie cu acest an. Pentru 2009, la capitolul cheltuieli, suma cea mai mare, circa jumatate din bugetul total de cheltuieli, respectiv 79.022 mii lei, este previzionata pentru Directia Generala de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului (DGASPC), in conditiile in care anul trecut institutia a cheltuit doar 21.931 mii lei. Alte cheltuieli vor fi la CJ (pentru salarii si alte cheltuieli proprii, inclusiv la institutiile subordonate) "" 21.461 mii lei, la Scoala Elena Doamna "" 10.076 mii lei, la Drumuri si Poduri "" 9.663 mii lei. Cit despre veniturile la bugetul local al judetului, cea mai mare suma, de aproape 70.000 mii lei, va reveni de la stat din sume defalcate din TVA, bani care vor fi directionati si catre localitatile care au proiecte de dezvoltare. Alti 15.360 mii lei vor veni la buget din cote defalcate pe impozitul pe venit, iar 56.152 mii lei din finantarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap. Veniturile proprii sint in valoare de doar 660 mii lei, printre acestea incluzindu-se taxele asupra mijloacelor de transport, taxe si tarife pentru licente si autorizatii de functionare, venituri din concesiuni si inchirieri. Cit priveste propunerile de buget pentru fonduri externe nerambursabile, veniturile de 2.400 mii lei din Fondul Solidaritate Uniunea Europeana vor merge pentru cheltuieli de capital in drumurile judetene. Din imprumutul la CEC contractat in 2008, 19.000 mii lei vor reveni pentru investitii in drumurile judetene, iar 3.000 mii lei pentru continuarea lucrarilor la Prefectura Putna. (Mihaela BESLEAGA)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.