Politică

Constantinescu il da in vileag pe Iliescu

Ziarul de Vrancea
16 iun 2005 736 vizualizări
Constantinescu a prezentat dovezi ale vinovatiei lui Iliescu in mineriada din iunie 1990. Este vorba despre un Jurnal al Garnizoanei Bucuresti, in care sint consemnate, ora cu ora, ordinele date de Iliescu si executate de militari.

Ion Iliescu a primit o noua acuzatie, de data aceasta din partea fostului presedinte Emil Constantinescu. Iliescu a stiut ce atrocitati au comis armata si minerii in iunie 1990, spune Constantinescu, bazindu-se pe documente din arhiva armatei.


La Realitatea TV, Emil Constantinescu a prezentat jurnalul Garnizoanei Bucuresti, in care sint consemnate, ora cu ora, toate ordinele date de Ion Iliescu si executate de militari, intre 13 si 15 iunie 1990. "Daca se dadea un ordin se trecea ora si continutul ordinului.", a afirmat fostul presedinte. La un moment dat, pe 14 iunie, Iliescu i-a informat pe militari ca pe sediul Ministerului de Interne manifestantii ar fi ridicat "drapelul verde, legionar".(n.red.- legionarii nu au avut drapel verde). "Lucrul cel mai grav si care cred ca nu mai exista in nici un alt jurnal militar din lume, Iliescu informeaza ca pe sediul Politiei Capitalei au fost ridicate drapele verzi", a aratat Constantinescu. Emil Constantinescu a declarat ca acest Jurnal este proba clara a vinovatiei lui Iliescu, fiind de fapt si proba in dosarul mineriadei din 1990. Documentul original in care sint consemnate ordinele date de Ion Iliescu este semnat de catre adjunctul fostului sef al Marelui Stat Major si este la dispozitia oricui doreste, in arhiva Armatei. Fostul presedinte Emil Constantinescu spune ca exista multe astfel de acte care probeaza implicarea lui Iliescu in evenimentele singeroase de atunci, dar ca nu se doreste scoaterea lor la lumina. Constantinescu a mai dezvaluit ca lui Iliescu i-au fost aduse la cunostinta toate atrocitatile comise in acele zile, 5 morti cu citeva zeci de raniti si cu toate acestea, el le-a multumit minerilor. "Cind a multumit minerilor, cunostea toate aceste torturi, crime scrise in jurnal. Asta se numeste apologia infractiunii si se pedepseste cu inchisoarea", a incheiat Constantinescu. Ion Iliescu nu a comentat in nici un fel acuzatiile facute de Emil Constantinescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.