Politică

Fratii Mitrea si Oprisan vor sa-l ingroape pe Geoana

Eduard Popescu
3 dec 2008 1533 vizualizări
Satui sa stea departe de bugetul de stat, baronii locali vor ca partidul sa ajunga musai la guvernare, printr-o alianta cu portocaliii, daca se poate

Social-democratii din teritoriu, reprezentati de baronii locali, nu mai vor sa stea patru ani in opozitie, fara «subventii» de la bugetul central si fara sa se achite de obligatii fata de clientela politica. "Las-o dracu"â„¢ de functie de prim-ministru", i-ar fi sugerat cei doi lui Mircea Goana, liderul PSD, cerindu-i sa renunte la incapatinarea de a obtine functia de prim- ministru, pentru ca astfel ar scadea considerabil sansele Partidului Social Democrat de a ajunge la guvernare. Discutiile purtate pe un ton aprins au avut loc acum doua zile la sediul central al PSD, dupa cum scrie Cotidianul, mai exact in biroul presedintelui Mircea Geoana, care a ajuns un adevarat loc de pelerinaj pentru baronii din judetele unde PSD a obtinut mai multe mandate de parlamentar. Miron Mitrea, ales senator de Vrancea in urma alegerilor de duminica, si grupul presedintilor de Consilii Judetene, printre care si baronul Marian Oprisan, fac presiuni pentru ca PSD sa se alieze tocmai cu PD-L, «principalul dusman politic», dupa cum scrie presa centrala. Si asta pentru ca nici unul dintre partide nu poate sa faca singur guvernul, potrivit rezultatelor alegerilor parlamentare, diferenta dintre primii doi clasati, PSD si PD-L fiind foarte mica. La propunerea lui Mitrea de a-l pune pe Geoana presedinte la Senat pentru a face Guvern cu partidul portocaliu, acesta ar fi refuzat, contribuind si mai mult la incingerea spritelor intre baronii social-democrati. Si asta pentru ca presedintele Traian Basescu a declarat public ca nu il prefera pe acesta in primul fotoliu de la Palatul Victoria, ba chiar a pus mai multe conditii pesedistilor, printre care si cea care ii doare mai mult, si anume sa nu isi desemenze un candidat la presedintie in 2009. "Daca ingropi partidul cu ambitia ta de a fi premier, te ingropam si noi pe tine!", l-ar fi amenintat Miron Mitrea pe Mircea Geoana, dupa cum scrie Cotidianul. Dupa discutiile foarte aprinse de la sediul central PSD, Marian Oprisan, Dan Nica, Miron Mitrea, Liviu Dragnea si Nicusor Constantinescu au plecat linistiti sa ia masa si sa se pregateasca pentru noi negocieri, in timp ce Geoana a plecat acasa destul de demoralizat, invitind public toate partidele la negocieri pentru viitoarea formula guvernamentala. In ultimele zile, baronul Marian Oprisan pare sa se fi mutat cu totul la Bucuresti, unde vrea sa aiba si el un cuvint de spus in viitoarea formula de putere. Aceasta chiar daca organizatia PSD Vrancea nu a scos cel mai mare numar de parlamentari, dupa cum se batea baronul adesea cu pumnii in piept, fiind depasit de cei de la Constanta. Cum in PSD puterea vine din teritoriou, liderii locali vor sa aiba un cuvint de spus la centru si vor musai ca partidul rosu sa ajunga din nou la putere. (Eduard POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 6 ore, 54 minute, 17 secunde
MITREA+oprisan+MAZARE ETC...
, acum 739399 zile, 6 ore, 54 minute, 17 secunde
P.S.D+P.C+P.D.-L=iesire din criza+stabilitate.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.