Politică

Amenda pentru propaganda si dosar pentru mita electorala

Dan Chiriac
1 dec 2008 661 vizualizări
Incidentul a avut loc la Slobozia Ciorasti, cel acuzat de primarita PSD fiind seful local al democrat-liberalilor

Un membru PD-L a fost a fost retinut si ulterior amendat ieri de Politie fiind acuzat ca ar fi impartit materiale electorale in satul Jiliste din Slobozia Ciorasti. Plingerea a fost facuta de primarita PSD din localitate, Elena Girneata, care a reclamat faptul ca presedintele organizatiei locale a PD-L, Vasile Mihalache, le-ar fi aratat satenilor cum sa voteze, folosind ca model un buletin electoral pe care era stampila votat in dreptul PD-L, iar pe verso era scris "Voteaza proiectul politic Basescu-Stolojan". In plus, sustine primarita, democrat-liberalul ar fi promis oamenilor si bani pentru voturi. "La fata locului s-a deplasat o echipa de cercetare a IPJ Vrancea care a constatat faptul ca doua persoane imparteau cetatenilor materiale de propaganda electorala care imitau o pagina din buletinul de vot, stampila cu mentiunea "Votat" fiind aplicata pe unul dintre chenare. Cele doua persoane au fost sanctionate contraventional cu amenzi in valoare de o mie lei fiecare, in conformitate cu prevederile art 50, alin. 1, litera "o" din Legea nr. 35/2008", a aratat Centrul de Comunicare Judetean, de pe linga Institutia Prefectului. Initial, la Jiliste a fost sesizat faptul ca s-ar practica metoda "suveica", insa politistii ajunsi la fata locului nu au gasit buletinele de vot originale. Cei amendati au fost Vasile Mihalache, si soferului acestuia, mai ales ca in masina cu care circulau cei doi au fost gasite mai multe materiale electorale, potrivit Politiei. Cei doi au refuzat sa dea declaratii la Politie fara avocat si nici nu au semnat procesele verbale de contraventie. "L-au acuzat pe colegul nostru ca ar fi dat mita electorala, dar asupra lui nu s-a gasit nici un ban. Sint doar simple acuzatii", ne-a declarat Daniel Gongu, consilier muncipal PD-L, aflat la fata locului. Aici a ajuns si candidatul PD-L in Colegiul 2, Maria Pircalabescu care a declarat ca totul este "o inscenare securista". Ulterior, organizatia PD-L a sustinut intr-un comunicat de presa ca "seful organizatiei PD-L a fost retinut de catre Politie, la instigarea primaritei PSD". "în masina reprezentantului PD-L s-a incercat, de catre persoane necunoscute pina in prezent, sa se introduca materiale electorale si buletine de vot", se arata in comunicat. Potrivit Centrului de Comunicare Judetean, la Slobozia Ciorasti s-a intocmit si un dosar penal, dupa ce o persoana a impartit simbata alegatorilor imbracaminte, incaltaminte si alimente pentru a-i determina sa voteze reprezentantii PD-L. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.