Politică

Turul Alegerilor

Ziarul de Vrancea
1 dec 2008 687 vizualizări
Ce nereguli s-au inregistrat ieri la urne

Stampile stricate sau aruncate in foc


Mai multe sectii de votare s-au confruntat cu o problema inedita: stampilele, de proasta calitate, s-au desfacut ori au fost aruncate din greseala pe foc. Astfel, la o sectie din Focsani, pe una dintre stampile s-a desprins de pe suportul de lemn plasticul pe care era inscriptionat in relief "votat". "In acest caz, stampila a fost sigilata si retrasa, in sectie raminind alte 5 stampile", a spus presedintele BEJ. Potrivit legii, fiecare sectie de votare are intre 5 si 7 stampile "votat". Un caz similar a avut loc la sectia 104 din Biliesti, unde acelasi plastic cu "votat" a cedat. O alta stampila, la sectia 264 din Bogza, a fost pierduta, presedintele sectiei plecind in cautarea ei. Tot aici, o stampila a fost aruncata din greseala pe foc, acelasi lucru petrecindu-se si la o sectie din Odobesti, unde stampila a ars laolalta cu alte hirtii. In ambele cazuri situatia a fost rezolvata rapid, astfel incit vrincenii au votat in continuare in conditii optime. (M. B.)


Buletine de vot in minus


Lipsa mai multor buletine de vot din pachetele distribuite in sectii a fost sesizata la BEJ de reprezentantii aliantei PSDAPC. Un astfel de caz a fost sesizat la o sectie din Soveja, unde s-a constatat ca numarul de pe procesul verbal nu coincidea cu numarul de buletine gasite in pachete. Aceeasi situatie s-a constatat in mai multe sectii, inclusiv din Focsani. "Tipografia a livrat pachete de cite 500 de buletine, dar in fractii de cite 100. O exceptie este Colegiul 4 pentru CD, pachetele contin cite 300 de buletine, intrucit sint mai multi candidati si buletinele au mai multe file", a spus Costica Dita, presedintele BEJ. La sectia 94 din Panciu, Crucea ce Jos, presedintele BESV a observat ca primise cu 8 buletine mai mult pentru Camera Deputatilor si cu 9 mai putine pentru Senat. (M. B.)


PNG-CD reclama "lucruri ciudate"


Mihai Cioranu, candidatul pentru deputati pe Colegiul 6 Adjud, din partea PNG-CD, a reclamat la BEJ faptul ca gardianul din sectia de votare 72 din Adjudu-Vechi l-a bruscat, avind o atitudine necorespunzatoare. Candidatul sustine ca gardianul l-a apucat de umar pentru a-l impiedica sa intre in sectia de votare, iar presedintele sectiei nu a luat masurile care se impuneau. Cioranu s-a plins de asemenea ca gardianul mirosea a alcool, iar superiorii acestuia au refuzat sa ii puna fiola. "Se intimpla lucruri ciudate aici si voi face plingeri si la Politie", a aratat Cioranu, care sustine ca a fost agresat si vineri seara intr-un cartier din Adjud. (N. C.)


Dusi la vot cu microbuzul


O parte dintre alegatorii din Corbita au fost dusi la sectiile de votare cu ajutorul unor microbuze pe care se "lafaiau" insemnele electorale ale candidatului PSD in colegiu, respectiv Miron Mitrea. IPJ Vrancea a fost sesizat ca alegatorii sint sfatuiti pe drum cu cine ar trebui sa voteze, astfel incit a fost demarata o ancheta in acest sens. Tot la Corbita s-a sesizat ca presedintele Sectiei de Votare nr. 138 inminat unui cetatean doua buletine de vot pentru alegerea Camerei Deputatilor si doua pentru alegerea Senatului, pentru ca acesta sa voteze atit in numele sau, cit si in numele sotiei, care avea treaba acasa. Si aici, Politia a demarat o ancheta. (N. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.