Politică

Locuinte inaugurate in graba electorala

Doina Ganea
29 nov 2008 992 vizualizări
36 familii de tineri care au asteptat aproape 8 ani o locuinta ANL si-au vazut ieri visul cu ochii, cind si-au primit cheile de la apartamente.

36 de apartamente au fost repartizate ieri, intr-o actiune cu iz electoral

"Am depus cerere de acum 7 ani. Intre timp am depasit virsta si ne-a venit si al doilea copil. Dar bine ca acum avem o casa. Este un apartament cu doua camere, dar bine ca avem doi baieti care pot sta in aceeasi camera", ne-a declarat Cristina Griulet, una dintre noile locatare. Locuintele inaugurate ieri sint ultimele din cele construite in Cartierul Tineretului. Din cele 36 de spatii locative sase sint apartamente si restul garsoniere. Proaspetii locatari au fost luati prin surprindere de municipalitate care a anuntat initial repartizarea cheilor pe 10 decembrie. Graba cu care au fost inaugurate ar putea fi explicata si prin alegerile care vor avea loc duminica, deoarece cheile au fost inminate de presedintele CJ Marian Oprisan si de fostul deputat Miron Mitrea. Ieri insa tinerii si-au luat in primire locuintele si daca vor incheia contractele pentru utilitati repede, ar putea sa-si petreaca sarbatorile de iarna in case noi. "Nu sint casatorit si am depus cerere acum patru ani pentru o garsoniera. Nu cred totusi ca ma voi muta insa pina la Craciun pentru ca mai trebuie facute multe", ne-a spus Liviu Dumitru, un alt locatar. Aceasta cu toate ca la unele apartamente treaba a fost facuta de mintuiala, usile au fost puse in graba si acolo unde n-a mai fost timp sa fie montate au fost lasate sprijinite de marginea cazii. La apartamentele de la ultimul nivel umezeala din acoperis se infiltrase deja pe linga becuri, latindu-se in pete de culoare gri. In alte apartamente, locatarii cu mai multa dare de mina au "aranjat" cu constructorii sa le schimbe parchetul sau faianta la baie, daca aceastea n-au corespuns gusturilor lor. "Aceste blocuri trebuiau sa fie gata pe 10 decembrie, dar ne-am zis sa incercam sa le finalizam mai devreme ca poate unii dintre beneficiari sa-si petreaca sarbatorile in ele. Sint terminate si nu putem spune ca sint predate de ochii lumii. Au toate racordurile facute", a precizat primarul Decebal Bacinschi. Municipalitatea mai are de dat in folosinta inca 36 de garsoniere in Cartierul Brailei, locuinte care trebuiau finalizate in 2006. "De doi ani astept sa se receptioneze doua tronsoane, dar nu au fost in masura sa o faca. Nu a depins de noi, ci de constructor", a justificat intirzierea edilul. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 5 ore, 36 minute, 11 secunde
sincer ma lasa rece atitudinea dl mitrea si dlui oprisan acesti fiii ai vrancei care nu ne vad decat in alegeri...de ce dl mitrea nu candideaza in judetul din care provine?de ce vine in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.