Politică

Membru ATOP, conectat la SRI!

Eduard Popescu
18 nov 2008 2818 vizualizări
Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica a sarit ieri din nou in apararea militantului PSD Gabriel Derderian despre care sustine ca a primit un pumn pentru ca purta o jacheta cu insemnele PSD si nu pentru ca ar fi rupt un afis al PD-L u Sorina Placinta, candidat PD-L in Colegiul 1 pentru Senat, il acuza pe Derderian ca este la cheremul baronului Portofel si ca ar face jocurile generalului SRI Petrache Cindea, conectat la interesele PSD u Gabriel Derderian recunoaste ca este cumnatul fostului sef al sectiei SRI si se declara mindru ca este numit "omul lui Oprisan u democratii cred ca Gabriel Derderian s-ar fi lasat lovit special pentru a poza in victima electorala, insa acesta neaga vehement, sustinind ca este grav bolnav, fiind pensionat medical din Armata inca din 1985

Scandalul electoral declansat de presupusul pumn incasat de militantul PSD Gabriel Derderian, membru al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, este departe de a se fi incheiat, ba mai mult se lasa si cu unele dezvaluiri legate de trecutul acestuia si de legaturile sale cu serviciile secrete pentru care are slabiciuni atit de evidente liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan. Ieri s-a aflat ca fostul maistru militar Gabriel Derderian, recomandat de baron pentru a reprezenta comunitatea vrinceana in ATOP, este cumnatul generalului in rezerva Petrache Cindea, fostul sef al sectiei judetene a SRI, in prezent pensionar, dar cu suficiente legaturi in sistem. Este a doua campanie electorala cind Gabriel Derderian este implicat intr-un incident in numele ATOP, dupa ce in 2004 a dus un tinar la Politie pe motiv ca ar fi distribuit o foaie volanta anti-PSD, interzisa de Biroul Electoral Judetean. Pe de alta parte, presupusul agresor Mugurel Malureanu, catre care arata cu degetul forul "apolitic" din Consiliul Judetean, este fiul unui fost membru PSD cu greutate, dar cazut in dizgratie. Este vorba de Florentin Malureanu, actionarul majoritar de la Palcom SA Focsani, fost consilier municipal si ex-trezorier al partidului condus de Marian Oprisan. Malureanu s-a retras din politica insa a deschis usa PD-L pentru fiul sau, care a fost ales consilier municipal la alegerile din iunie. Asa se face ca personajele acestui incident electoral sint fosti colegi, care s-au reintilnit acum din postura de militanti ai unor partide diferite.


Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica (ATOP) a revenit ieri cu un comunicat de presa, in care a continuat victimizarea membrului sau, Gabriel Derderian, "violentat" duminica de Mugurel Malureanu, candidat PD-L pentru Camera Deputatilor si consilier municipal. "In Romania anului 2008, un cetatean al acestei tari este batut in plina strada doar pentru curajul de a-si fi exprimat optiunea politica. Candidatul PD-L s-a lasat minat de cele mai primitive instincte si l-a agresat fizic pe colegul nostru din ATOP, care nu avea alta vina in afara celei de a fi purtat o geaca cu insemnele PSD", se arata in comunicatul semnat ieri de consilierul judetean PSD Stefan Buzarnescu, presedintele ATOP, organism aflat in subordinea Consiliului Judetean Vrancea. Acesta omite insa faptul ca, cel putin din punct de vedere moral, un membru al acestei institutii din care face parte si Politia Judeteana, ar trebui sa fie impartial si neimplicat politic. Gabriel Derderian spune insa ca are dreptul de a-si exprima optiunile politice chiar si din postura de membru ATOP. "Fiecare membru are dreptul de a avea optiuni politice, iar acest fapt nu are legatura cu activitatea mea cu Politia", sustine Derderian. Incidentul electoral s-a petrecut duminica pe strada Loginescu din Focsani, in timp ce Derderian se afla, impreuna cu deputatul candidat George Baesu, intr-o actiune de campanie si, conform declaratiilor lui Mugurel Malureanu, rupsese niste afise ale PD-L lipite pe un stilp de electricitate. De altfel, Derderian a fost si fotografiat cu un afis mototolit in mina. La rindul sau, candidatul Murgurel Malureanu a sustinut ca nu l-a lovit pe militantul PSD si ca acesta s-ar fi automutilat pentru a poza in victima si a-i face astfel pe plac baronului Marian Oprisan. Derderian neaga insa acest fapt, argumentind prin faptul ca are grave probleme medicale. "Sint de 30 de ani pensionat pe caz de boala, am operatie la coloana, cum as fi putut sa ma urc pe stilpi ca sa rup afise?", spune membrul ATOP, in virsta de 55 de ani. Gabriel Derderian este un fost militar «clasat» pe motive medicale ca urmare a unor boli contractate in timpul serviciului militar, dupa cum sustine, in ciuda faptului ca este un personaj destul de activ. El a obtinut recent o noua decizie medicala definitiva pentru o suma de boli severe. Astazi, Biroul Electoral Judetean se va intruni pentru a lua in discutie plingerea inaintata ieri de PSD in legatura cu acest incident. Cel mai probabil cazul va fi directionat tot catre Politie "pentru competenta solutionare".


"ATOP, organism public, aflat la cheremul baronului Portofel"


La rindul sau, candidatul PD-L la Senat in Colegiul 1, Sorina Placinta, a protestat ieri impotriva violentelor electorale, sustinind ca de fapt cei de la PSD instiga la violenta, avind spatele asigurat de institutiile statului. Sorina Placinta s-a referit, intr-un comuncat de presa, la incidentul petrecut duminica pe strada Longinescu din Focsani, in care a fost implicat Mugurel Malureanu, candidatul PD-L pentru Camera Deputatilor in Colegiul 4, si Gabriel Derderian, unul dintre militantii PSD, cu functie in ATOP. "Opinia publica din Vrancea trebuie sa afle ca Gabriel Derderian, fost subofiter MApN, este pensionar si grav suferind de boli care-i prilejuiesc rafuieli in public. Din pacate Derderian este in acelasi timp si reprezentantul societatii civile in ATOP "" care este un organism public, dar aflat la cheremul «baronului Portofel» si ai carui membri sint platiti din banii cetatenilor. De asemenea Gabriel Derderian este si cumnatul generalului SRI Petrache Cindea, unul dintre apropiatii baronului pesedist. Protestez vehement, pe aceasta cale, fata de actiunile murdare ale PSD, de intimidare si lovire a membrilor PD-L si astept ca toti competitorii onesti ai acestei campanii electorale sa ia atitudine fata de o situatie care nu poate duce decit la escaladarea violentelor", arata candidata Sorina Placinta intr-o nota de presa. In replica, Gabriel Derderian ne-a declarat ca este satul de astfel de acuzatii si sustine ca este onorat cind este numit "lacheul lui Oprisan", asa cum l-au catalogat democrat-liberalii in urma acestui incident. "In primul rind, eu am fost maistru militar, am lucrat timp de 25 de ani in Armata. Nu stiu de unde ma cunoaste dinsa, sa faca afirmatii despre persoana mea. Cit depre faptul ca prilejuiesc rafuieli in public, cred ca se uita ca eu am fost cel atacat, eu am ajuns cu ochii umflati. Sint in ATOP de atitia ani, sint un cetatean corect, nu am furat si nu am dat in cap nimanui. Sint satul de astfel de acuzatii, pot spune ca pentru mine este o onoare ca sint unul dintre apropiatii domnului presedinte Marian Oprisan", ne-a declarat Gabriel Derderian.


Cine sint personajele scandalului


Fost consilier judetean in perioada 2000-2004 din partea PRM, Gabriel Derderian a migrat apoi la social-democrati, unde a devenit omul de incredere al baronului Marian Oprisan. In ciuda faptului ca nu a mai fost promovat pe listele de consilieri judeteni din motive care ne scapa, el a intrat in ATOP, unde primeste o indemnizatie frumusica din bani publici. Derderian recunoaste ca este cumnatul generalului (r) SRI Petrache Cindea. Acesta a fost seful sectiei SRI Vrancea si a fost promovat pentru o scurta perioada la Bucuresti, dupa care a iesit la pensie pe vremea CDR. Petrache Cindea a revenit in activitate dupa revenirea la putere a PDSR in anul 2000 si s-a ocupat de la Bucuresti de Corpul de Control al SRI. Gabriel Derderian a fost implicat si in decembrie 2004 intr-un incident electoral. Atunci, un tinar de 18 ani care impartea materiale electorale cu presedintele Traian Basescu din partea fostei Aliante D.A. PNL-PD s-a plins ca a fost sechestrat si dus cu forta mai intii la redactia ziarului Monitorul de Vrancea, apoi la sediul PSD si in final la Politie, fiind amenintat cu ani grei de puscarie dupa cum a sustinut, chiar de catre Gabriel Derderian. Tinarul a povestit atunci cum a fost "atins" cu palma de catre Derderian chiar in sediul IPJ Vrancea, pentru a scrie o declaratie. La vremea respectiva, actualul sef al Politiei, comisarul sef Sandel Doaga, era adjunctul chestorului (r) Silviu Crin Grosu. Gabriel Derderian, si atunci membru ATOP din partea comunitatii, a spus ca nu l-a lovit pe tinar si ca a vrut doar sa atraga atentia asupra faptului ca acesta imparte un ziar interzis de BEJ. Interesant este ca tinarul a relatat ca Derderian i-ar fi spus ca este "politist de la ATOP". La rindul sau, tinarul candidat Mugurel Malureanu, un economist in virsta de 31 de ani, este fiul unui fost important membru al social-democratilor, cazut insa in dizgratia baronului Marian Oprisan, care l-a exclus din partid atunci cind a vociferat mai mult decit trebuia. Florentin Malureanu, fost trezorier al PDSR si consilier municipal, s-a retras din politica si se ocupa acum de afacerea Palcom, in care este implicat si fiul sau. In martie 2007, Mugurel Malureanu a fost acuzat ca a atacat cu pistolul un focsanean care detine o mica parte din actiuni la firma mosita de tatal sau si unde el este director comercial. Despre cercetarile Politiei vrincene in acest dosar penal nu s-a mai auzit nimic. Intre timp, Mugurel Cosmin Malureanu a intrat in PD-L, unde face parte din "noua generatie" politica, sustinut financiar de potentul sau parinte.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 17

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 13 ore, 30 minute, 51 secunde
Organele abilitate sa-l traga la raspundere pe acest individ, care nu participa la alegerile parlamentare, dar care este pozat pe toate masinile de la Autogara ? Unde te duci in oras te intalnesti citeste integral
, acum 739399 zile, 13 ore, 30 minute, 51 secunde
Lsati-l sa se excite cind isi vede..''numele prostilor pe toate gardurile(aici si afise)'',ca,cred eu,i-a cam sunat ceasul ticalosului si poate o sa mergem la vot cu totii,nu ptr. un partid anume ci citeste integral
, acum 739399 zile, 13 ore, 30 minute, 51 secunde
ramai fara cuvinte, cand oameni ca Derderian pozeaza in victime...oare s-a uitat de kerosenul pe care Derderian al fura din unitatea de aviatie unde era maistru militar si-l depozita acasa pentru citeste integral
, acum 739399 zile, 13 ore, 30 minute, 51 secunde
Va salutam pe toti cei de pe acest "forum"! m-am tot gandit daca sa ma implic si sa intervin cu un comentariu la toate ineptiile expuse si... Vreau sa va spun un singur lucru: CUM SE FACE CA INTR-O citeste integral
, acum 739399 zile, 13 ore, 30 minute, 51 secunde
Sunt cetateanul turmentat de PSD : Intreb si eu ca tot romanul : ATOP -ulsunt de mai multe feluri? Adica la noi in Vrancea sunt ATOP PSD dar unde sunt cele ale PDL, PRM, etc. ?.Domnule Derderian citeste integral
, acum 739399 zile, 13 ore, 30 minute, 51 secunde
Aseara pe Atlas Derderian a repetat de 3 ori ca incidentul s-a petrecut pe Independentei si nu s-a corectat pana la finalul conferintei de presa. Baesu declara ca el a vazut ca Derderian lua bataie si citeste integral
, acum 739399 zile, 13 ore, 30 minute, 51 secunde
Sincer sunt dezgustat de tot ce se intampla in Vrancea.Chiar au ajuns vrancenii atat de tampiti si cretini sa tot voteze nemernicii din PSD.Oare vrancenii chiar nu mai au nici o circumvolutiune?Toate citeste integral
, acum 739399 zile, 13 ore, 30 minute, 51 secunde
Din nou discutii peste discutii, versiuni, dezvaluiri "de esenta" care insa nu fac decat sa se invarta in jurul esentei. E ceea ce se cheama "spin off", incercarea de a da o turnura "favorabila" citeste integral
, acum 739399 zile, 13 ore, 30 minute, 51 secunde
Tin sa precizez ca nu sunt inscris in nici un partid politic si nu fac nici campania vreunuia, dar de ce mai manince ceva si altii, numai PSD-ul cu ai lui. Oprisan sa se umfle cit de mult poate si cu citeste integral
, acum 739399 zile, 13 ore, 30 minute, 51 secunde
Eu,sincer vorbind, pentru faptul ca Malureanu(chiar daca nu este cheie de biserica) i-a tras-o in freza lui Derbedeu-rian(desi nu se stie sigur) l-as vota,desi nu sunt PD-L-ist.Derbedeu trebuia sa se citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.