Politică

Bacinschi si Diaconu, imblinziti de Pro Democratia

Doina Ganea
5 nov 2008 1034 vizualizări
La peste 4 ani de cind s-a reinfiintat Clubul APD, ieri a fost prima data cind la sediu si-au facut aparitia atitia oficiali ai administratiei locale: Decebal Bacinschi, Mircea Diaconu si Ion Oprea

Implicarea cetatenilor in luarea deciziilor in administratie si stimularea lor prin democratia participativa a fost tema dezbatuta la Clubul Focsani al Asociatiei ProDemocratia (APD), in cadrul Conferintei Regionale a Proiectului "Democratia in comunitatile mici- buna guvernare la noi acasa". Prin acest proiect, APD si Centrul de Resurse pentru participare publica (CeRe) au facut un pas catre cetatean spre a-l implica in luarea de decizii publice la nivel local. Proiectul s-a derulat in 20 de comunitati locale, din Vrancea participind orasul Odobesti. Demersul are scopul de a crea o legatura intre alesi si cetateni. La Conferinta regionala au participat ieri, in afara reprezentantilor societatii civile, vicepresedintele Consiliului Judetean, Mircea Diaconu, subprefectul Ion Oprea, precum si primarul Focsaniului, Decebal Bacinschi. "E bine ca deciziile sa nu se ia in discutii individuale, ci in cele colective. Daca m-am dus intr-o comunitate am vrut sa stiu problemele intregii zone, nu pe cele individuale", a precizat Bacinschi. Edilul a declarat ca ideile proiectului au fost puse deja in aplicare in Focsani de acum citiva ani, dind ca exemplu bugetul pe 2008, care a fost stabilit toamna trecuta, tinindu-se cont de parerile si problemele ridicate de cetateni la intilnirile organizate pe cartiere. Cit priveste proiectul de buget pe 2009, edilul a precizat ca intilnirile ce trebuiau sa aiba loc in octombrie au fost aminate, pentru a nu se interpreta ca fiind campanie electorala. "Anul acesta, noi trebuia sa incepem de vreo luna aceste intilniri. Pentru ca sintem in campanie electorala, am zis sa nu se dea alta conotatie. Prin urmare, am decis sa impartim niste chestionare cetatenilor, care pot sa faca propuneri fie la telefonul Primariei, fie la un birou ce se va ocupa cu asa ceva, sau pe site-ul nostru", a propus primarul Decebal Bacinschi, solicitind si sprijinul APD pentru implicarea societatii civile in intocmirea bugetului pe anul viitor. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.