Politică

Moldova si-a prezentat candidatii PNL si PSD pentru Parlament

Iulia Crețu
20 oct 2008 911 vizualizări
Cele doua partide si-au anuntat oficial candidatii Liberalii si social-democratii si-au lansat la acest sfirsit de saptamina oamenii cu care incearca sa scoata cit mai multe mandate la votul uninominal de pe 30 octombrie. In timp ce PNL a ales defilare galbena la Iasi, acolo unde amfitrionul intilnirii a fost premierul Calin Popescu Tariceanu, PSD a incercat acapararea Moldovei la Bacau, prin vocea presedintelui Mircea Geoana.

Candidatii PNL au beneficiat de o asistenta de circa 5.000 de membri si simpatizanti. Prima delegatie a candidatilor prezentata de Varujan Vosganian a fost cea a judetului Vrancea, despre care ministrul a spus: "Este ultimul judet la alfabet, dar este primul la productia de vinuri". Cei opt candidati ai PNL Vrancea pentru fotoliile de parlamentari sint Nicu Mazere si Eugen Orlando Teodorovici pentru Senat, Nicolae Latcan, Tudorel Daniel Trofin, Nini Sapunaru, Mircea Ciopraga, Eugen Ciorici si Neculai Ionescu pentru Camera Deputatilor. "Depunerea candidaturilor se va face, cel mai probabil, in cursul zilei de luni (n.r. azi)", arata liberalii intr-un comunicat de presa. Lansarea oficiala a galbenilor i-a adus in prim plan pe fosti si actuali ministri din mandatul Tariceanu, acestia urmind sa se "bata" pe 30 noiembrie pentru Parlament. Printre cei lansati la Iasi se afla fostul ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei, care a avut nunta in week-end, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, ambii dorind inca un mandat in Iasi, ministrul Administratiei, Cristian David, care vrea un mandat de senator in Vaslui, fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu, cel care candideaza in Bacau. De asemenea, secretarul de stat Victor Paul Dobre se afla pe liste la Galati, ca de altfel si fostul ministru al Muncii Paul Pacuraru. Seful liberalilor si-a indemnat colegii sa evite orice dispute personale cu adversarii politici in campanie si sa incerce sa cistige prin promovarea abilitatilor proprii.


Geoana viseaza autostrada prin Moldova


La Bacau, ieri, a avut loc lansarea regionala si a candidaturilor PSD pentru Parlament. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca Moldova este o regiune care are nevoie de sprijin masiv, iar partidul sau i-l va acorda, el incercind o profetie a unei victorii de rasunet a partidului in noiembrie. "Nu numai Transilvania va avea autostrada, si Moldova va putea avea", a spus liderul social-democrat, dupa intilnirea cu candidatii partidului din zona Moldovei pentru alegerile parlamentare. Organizatiile moldave i-au prezentat lui Geoana directiile de actiune in campania electorala si oferta judeteana de guvernare. La Vrancea, PSD incearca Parlamentul cu urmatoarea componenta: Miron Mitrea si Gica Duta la Senat si George Baesu, Angel Tilvar, Constantin Gurguianu, Cristian Dumitrescu, Catalin Vrabie si Ciprian Nica la Camera Deputatilor. Potrivit Agerpres, Geoana a prezentat solutiile pe care le propun social-democratii: un sistem de bugetare multianual, cheltuirea cumpanita a fondurilor publice, o politica fiscala care sa ajute politica monetara. Fara sa dezvolte aceste trei directii strategice, liderul PSD a declarat ca guvernarea pe care o propune romanilor se va baza pe doua principii: "munca bine facuta trebuie bine platita!" si "factura crizei actuale o vor plati cei din virful piramidei!". (Iulia CRETU)


Puiu Usturoi, adrenalina parlamentara pentru PRM?


Actualul sef al Directiei pentru Cultura Vrancea, Paraschiv Puiu Usturoi, ar putea candida la 30 noiembrie pentru un fotoliu de deputat. Nu din partea PNL, asa cum s-ar crede initial, ci din sinul PRM Vrancea. Cum partidul doctorului Adrian Popescu sufera in sondaje, fiind considerat de multi demult in moarte clinica, Puiu ar putea reprezenta injectia cu adrenalina pentru relansarea formatiunii lui Vadim Tudor pe plaiurile mioritice. Chestionat asupra acestei posibilitati, Paraschiv Usturoi a confirmat propunerea peremistilor si a completat ca are la dispozitie doua zile pentru a se decide. Acesta anuntase initial ca vrea sa candideze din partea PNL in colegiul in care se va inscrie si fostul deputat PSD Miron Mitrea. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 14 ore, 27 minute, 13 secunde
Asata dovedeste ca liderii PRM au inceput sa gandeasca si nu mai pariaza pe looseri zgarciti care vor sa castige primaria cu 100 de Euro investitii.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.