Politică

Bacinschi asteapta toamna pentru a stringe banii focsanenilor

Iulia Crețu
16 sep 2008 722 vizualizări
Jumatate dintre oraseni si-au achitat darile la stat Primarul Decebal Bacinschi spera ca la finele acestei luni ghiseele de la Taxe si Impozite sa fie luate cu asalt de cetatenii care au lasat pentru a doua jumatate a anului plata darilor pentru case, masini sau terenuri.

Pina la aceasta data, mai mult de jumatate dintre cetateni s-au achitat de corvoada impozitelor pe apartamente, autoturisme, chirii sau terenuri. Astfel, la persoane fizice, din 9,654 milioane lei s-au incasat 5,200 milioane, adica un procent de realizare de 54%. Restantele anilor trecuti insumeaza 10,448 milioane lei, din care abia s-au strins 1,615 milioane lei. Primarul s-a aratat circumspect vis-a-vis de posibilitatea stringerii acestor bani, dat fiind ca datoria este dubla fata de restul taxelor si impozitelor ramase de colectat de la populatie pentru anul in curs. La capitolul persoane juridice situatia incasarilor atinge aproximativ acelasi procent ca la populatie. Astfel, municipalitatea are de adunat de la agentii economici 14,106 milioane lei, din aceasta suma stringindu-se deja 8,152 milioane lei, adica 57,8% din total. Din anii anteriori, Focsanii au de adunat 9,540 milioane lei de la persoane juridice, din cei 10,087 milioane lei total. "Avem de strins taxe si impozite de la firme falimentare si taxe pentru mijloace de transport care nu mai functioneaza. Per total, avem un procent de 62-63% la incasari", a precizat edilul sef. Pe primul loc la cele mai mari restante ale cetatenilor municipiului figureaza amenzile de circulatie, acestea fiind de 4,201 milioane lei. In acest an, contravenientii de pe drumurile publice au strins de la politisti sanctiuni in valoare de 2,122 milioane lei. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 6 ore, 37 minute, 34 secunde
Sa nu mai platim nimic pentru a le acoperi golaniile lor.Nu mai platiti taxe si impozite si sa vedem daca ne mai taie apa calda sau alte hotii pe care le face acest TIGAN.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.