Politică

Scandal ca la usa cortului in sedinta de Consiliu Local Pufesti

Mihaela Beșleagă
28 aug 2008 957 vizualizări
Tentativa consilierilor PNL si PNGCD de a-l debarca pe viceprimarul PDL Costel Neghina a esuat, proiectul neintrind pe ordinea de zi u sedinta s-a incins rapid, contrele dintre cele doua tabere lasindu-se cu injurii si atacuri la persoana, din care nu au lipsit apelative ca porcule sau nesimtitule

Ieri, la Pufesti, s-a consumat un episod din lupta incrincenata care se duce intre cele doua grupari din Consiliul Local, din care nu au lipsit apelativele "grele", precum "porcule" sau "nesimtitule", dar si saritul la gitul adversarului. Intr-o atmosfera irespirabila, dintr-o sala in care de abia puteai arunca un ac, a avut loc prima sedinta publica de dupa investirea primarului Maricel Nitu (PSD) si a viceprimarului Costel Neghina (PDL). Spiritele s-au incins repede, inca de la votarea ordinii de zi. Primul punct, cel mai fierbinte, s-a referit la un proiect de hotarire privind schimbarea lui Costel Neghina din functia de viceprimar al comunei, proiect initiat de trei consilieri PNL si doi PNGCD. Initiativa celor cinci a esuat "din fasa", punctul nefiind aprobat pentru a intra pe ordinea de zi. Cei care s-au opus au fost "cei sapte magnifici", cum i-au numit consilierii liberali, referindu-se la tabara formata din cei cinci consilieri PSD si doi PDL, care, de altfel, pe tot parcursul sedintei au votat in bloc. Intrunirea s-a transformat intr-un circ de nedescris, liberalii Neculai Radu si Ioan Chelaru acuzindu-l pe actualul viceprimar PDL ca s-a vindut la PSD pentru functie. "Eu suspend sedinta pe motiv ca nu se poate!", a incercat sa calmeze spiritele presedinta de sedinta, Vasilica Cioranu, de la PNGCD.


"Da"â„¢ ce, dom"â„¢ primar e Basescu, de ii trebuie consilier personal?"


Al doilea punct de pe ordinea de zi, referitor la infiintarea functiei de consilier personal al primarului, precum si modificarea organigramei aparatului de specialitate, a nascut din nou controverse aprinse. "Este nevoie de un consilier personal al primarului, pentru aducerea de proiecte europene", a spus consilierul PDL Negru Constantin. In contrapartida, consilierii PNL Ioan Chelaru si Neculai Radu s-au impotrivit proiectului, argumentind ca in comuna sint alte probleme urgente care "fierb", pentru care este nevoie de bani. "Propunerea asta este amuzanta. Comuna este mica, nu avem contabil sef, nu avem cu ce plati curentul la Primarie, nu avem WC, nu este apa curenta la scoala, e ridicol sa propui asa ceva. Initiativa asta s-a nascut dupa ce a aparut ideea de a-l debarca pe viceprimar, asa se gasea un alt post. Ce a facut domnul primar de ii trebuie consilier personal? Da"â„¢ ce, e Basescu? Il depasesc problemele? Ii trebuie consilier personal ca sa il invete cum sa mearga pe drum?", s-a revoltat Neculai Radu de la PNL. In cele din urma, si acest punct s-a aprobat cu majoritatea "celor sapte magnifici" de la PSD si PDL. Primarul Maricel Nitu, pe de alta parte, ii acuza pe ceilalti sase (4 PNL si 2 PNGCD) ca se tin doar de scandal si ca nu au venit cu nici o propunere concreta. "Acum vor si referendum, ca sa ma dea jos. Nu au venit cu nimic concret, vor doar cu tot dinadinsul debarcarea viceprimarului si a primarului. Se pling ca nu este curent la Primarie, dar ei s-au opus bugetului. Scoala de la Ciorani a fost reabilitata, nu cum spun ei ca nu are nici apa potabila", ne-a spus primarul social-democrat. In aceeasi atmosfera incarcata, cu toata opozitia liberalilor si penegistilor, a trecut si punctual cinci de pe ordinea de zi, privind propunerea presedintelui urmatoarei sedinte, in persoana lui Ion Straoanu, de la PSD. In continuare se asteapta noi lupte de gherila la Pufesti, unde se incearca debarcarea viceprimarului si chiar a primarului. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.