Politică

Incepe batalia in PD

Ziarul de Vrancea
2 iun 2005 708 vizualizări
La Conventia PD, Boc si Videanu vor merge pe o motiune populara iar Cezar Preda pe o motiune social-democrata

Cei 4.000 de delegati care vor lua parte la Conventia Nationala a PD din 25 iunie vor alege intre doua motiuni, una populara prezentata in tandem de Emil Boc si Adriean Videanu si una social-democrata propusa de vicepresedintele Cezar Preda, care are sustinerea lui Radu Berceanu.


Astfel, Emil Boc si Adriean Videanu au precizat ca vor depune impreuna o motiune populara, prezentndu-se in tandem - Emil Boc presedinte, Adriean Videanu presedinte executiv. ”Pina astazi am avut doua proiecte de motiuni populare si am ajuns la concluzia ca putem gasi o solutie comuna ca din doua proiecte sa facem o singura motiune solida”, a explicat Adriean Videanu. La rindul sau, Emil Boc a aratat ca, alaturi de Adriean Videanu, Sorin Frunzaverde si Vasile Blaga - ministrul de interne sustinind de asemenea proiectul acestora - se doreste sa se transmita tuturor democratilor ca aceia care cred ca PD ”nu are, nu a avut si nu va avea un drum comun cu PSD” trebuie sa se alature acestui proiect. ”Trebuie sa punem de acord actiunea noastra politica din ultimii ani cu orientarea ideologica”, a mai spus Boc. Totodata, Sorin Frunzaverde a precizat ca in Romania este nevoie de o grupare populara care sa prezinte interesele Romaniei in PPE, adaugand ca nu se intentioneaza schimbarea numelui partidului, chiar daca la Conventia Nationala se va vota in favoarea doctrinei populare.


Socialistii ramin pe pozitii

Prezent in aceeasi conferinta de presa, Cezar Preda si sustinatorii sai, Radu Berceanu si Costica Canacheu, si-au expus si ei motivatiile pentru care au decis sa depuna o motiune social-democrata. Preda a aratat ca aceasta motiune va urma linia celei cu care Traian Basescu a cistigat presedintia partidului in 2001, ”Romania puternica. Romania social-democrata”. ”Motiunea noastra vrea sa certifice modul in care PD isi vede, isi asuma identitatea. Nu sint adeptul schimbarii identitatii partidului”, a explicat Cezar Preda, adaugind ca de acum inainte in PD va fi o competitie ”adevarata”, fiecare motiune certificindu-se una pe alta. De asemenea, Radu Berceanu s-a declarat din start un ”conservator”, precizind ca dupa atitia ani de cand este in PD nu poate renunta la doctrina social-democrata. Totodata, el a mai remarcat ca in acest moment, in care PD este partidul care se bucura de cea mai mare incredere din partea electoratului, se incearca trecerea la o alta orientare, facindu-se astfel ”un cadou nesperat” PSD. ”E ca si cum ai spune ca cei care sustin curentul popular au o directie comuna cu PRM, PNTCD sau Partidul Conservator. Sint lucruri separate”, a mai spus Berceanu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.