Politică

In caz de alegeri anticipate

Ziarul de Vrancea
31 mai 2005 790 vizualizări
Basescu si Alianta ar matura pe jos cu PSD

Traian Basescu ar cistiga din primul tur Presedintia, iar Alianta PNL-PD ar obtine majoritatea parlamentara. Potrivit unui Sondaj Gallup, realizat in perioada 5-19 mai, prin intrebari deschise, Traian Basescu ar obtine 65% din optiunile electoratului, fiind urmat de Adrian Nastase cu 15% si de Mircea Geoana cu 6%. Pe locurile urmatoare s-ar situa Corneliu Vadim Tudor (6%), Ion Iliescu (3 %), Theodor Stolojan (2%), Marko Bela (1%) si alt candidat (3%). Procentul nehotaritilor este de 28 %, al celor care nu voteaza de 8%, iar al celor care nu raspund de 4%. In privinta formatiunilor politice, in cazul in care duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 59% din cei intervievati ar vota Alianta PNL-PD, 24% - PSD, 7% - UDMR, 7%-PPRM, iar PUR (PC), PPCD, PNG sau un alt partid ar obtine cite un procent. Cei nehotariti insumeaza 29%, cei care nu voteaza - 10%, iar cei care nu raspund - 5%.

Basescu, pe valul increderii

Potrivit sondajului, 56 % dintre romani au multa si foarte multa incredere in Traian Basescu, analistul politic Cristian Parvulescu remarcind ca numarulul acestora a crescut fata de ultimul Barometru de Opinie, realizat in urma cu opt luni, cu 19% (de la 37% la 56 %). Traian Basescu este urmat in sondaj de Calin Popescu Tariceanu, in care 34% dintre romani au multa si foarte multa incredere, acesta fiind inclus pentru prima data in sondaj. Pe locurile urmatoare se situeaza Theodor Stolojan (31%), Mircea Geoana (31%), Adrian Nastase (20%), Emil Boc (20%), Ion Iliescu (16%), Corneliu Vadim Tudor (13%), Marko Bela (9%), Dan Voiculescu (6%). Potrivit lui Parvulescu, cele mai spectaculoase scaderi fata de ultimul Barometru, in privinta increderii, s-au produs in cazul lui Ion Iliescu (de 22 de procente) si al lui Adrian Nastase (de 21 de procente). In privinta partidelor, romanii au cea mai mare incredere in Alianta PNL-PD, urmata, separat, de PD si PNL, PSD situandu-se pe pozitia a patra. Astfel, 37% dintre romani au multa si foarte multa incredere in Alianta PNL-PD, 31% in PD, 26% in PNL, 20% in PSD, 10% in PPRM, opt% in UDMR si 6,3% in PUR (PC). Cresterea Aliantei, precum si cea separata a PNL si PD in privinta increderii electoratului indica faptul ca guvernarea se bucura de o perceptie pozitiva, a mai aratat Parvulescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.