Politică

6.380 de vrinceni cer astazi un vot

Ziarul de Vrancea
1 iun 2008 1704 vizualizări

6.380 de vrinceni, mai exact 1,9% din cei 319.000 de cetateni cu drept de vot, candideaza pentru alegerile locale de astazi, pentru a ocupa fotolii de primari, consilieri locali sau judeteni.

Numarul candidatilor pentru primariile comunale ajung la aproximativ 420 de persoane. Cei mai multi candideaza pe liste de partid, dar exista si 40 de independenti, cei mai multi preoti. Pentru primariile oraselor si municipiilor sint 37 de candidati in cursa electorala. Municipiul Focsani, unde exista 10 candidati care rivnesc la fotoliul de primar, a fost devansat de comuna Urechesti unde numarul aspirantilor de prim gospodar a ajuns la 11, iar cel al candidatilor independenti pentru un loc in consiliul local este sase. La Cimpineanca sint 9 candidati pentru functia de primar sI 11 candidati independenti care isi doresc un loc in consiliul local. De asemenea, la Garoafa sapte persoane aspira la fotoliul de primar, in timp ce alti cinci independenti s-au inscris in cursa pentru un loc in consiliul local. Numarul candidatilor pentru functia de consilier municipal sau orasenesc depaseste 1000, in timp ce numarul celor care aspira la un fotoliu de consilier judetean bate binisor spre 800. Aceasta inseamna ca la exista cel putin un candidat la 25 de alegatori. în ceea ce priveste partidele politice, in cursa electorala s-au inscris 13 partide, dintre care doar PNL, PD-L si PSD au depus liste de candidati in toate localitatile. Un calcul simplu arata ca exista in jur de un candidat la 25 de alegatori.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.