Politică

Primarul din Valea Sarii candideaza ca independent

Mihai Boicu
1 mai 2008 1352 vizualizări
PSD a refuzat sa-l nominalizeze pentru cu un nou mandat, preferind sa mearga pe mina consilierului Ioan Potop

Primarul din comuna Valea Sarii, social - democratul Ion Bordea, va candida la functia de primar al comunei pentru un nou mandat de pe pozitia de independent, deoarece PSD nu l-a mai dorit in aceasta postura. De altfel, Marian Oprisan a anuntat faptul ca unii primari "care nu au facut treaba" nu vor mai candida din partea partidului. Candidatura lui Ion Bordea a devenit certa chiar daca a fost contestata de doi cosilieri locali, deoarece, in acelasi timp, acesta candida din partea PC la functia de consilier, dar si ca independent la functia de primar al comunei. Secretarul comunei si presedintele biroului de circumscriptie Valea Sari, Nina Toma, ne-a spus ca primarul a fost contestat in baza art. 6, alin. 8, din Legea 67/2004, privind alegea autoritatilor administratiei publice locale, care nu permite candidatilor ca la consilieri sa candideze din partea unei formatiuni politice iar la primari din partea alteia. Dupa ce a pierdut procesul intr-o prima faza, Tribunalul Vrancea i-a admis lui Bordea candidatura ca independent. Judecatorii au luat "act de renuntarea recurentului la candidatura pentru consilieri locali si anuleaza hotarirea nr. 18/22/04/2008 a Biroului Electoral de Circumscriptie comunala nr. 66 Valea Sarii. Mentine hotarirea nr. 11 din 21 aprilie 2008 a Biroului Electoral de Circumscriptie Comunala nr. 66 Valea Sarii, privind acceptarea candidaturii recurentului ca primar independent", dupa cum se arata in motivarea hotaririi. "A fost o neintelegere intre formatiuni politice, eu mi-am depus candidatura ca independent", ne-a declarat primarul Ion Bordea. Intrebat despre prezenta acestuia pe listele PC, primarul a raspuns sec: "Nu cunosc nimic, nu stiu nimic". Pe de alta parte, Vasile Gheorghe, presedintele PC Vrancea, ne-a spus ca primarul s-a inscris in organizatia pe care o conduce si din partea careia ar fi trebuit sa candideze pentru un al treilea mandat de primar. "Primarul din Valea Sarii a vrut sa candideze din partea noastra, initial la functia de primar. Cineva l-a invatat prost si atunci s-a trecut la PC pe lista de consilier si la primar ca independent. A intrat in partid cu aproximativ cu trei saptamini in urma", ne-a declarat Gheorghe Vasile. Candidatul PSD la functia de primar este consilierul local Ioan Potop. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 2 ore, 21 minute, 31 secunde
nenea asta s-a luat dupa Oprescu ? bai nene, vezi ca la Oprescu cotizeaza si a recunoscut asta, Costel Bobic, poate il suni si matale sa te ajute in campanie, ca si asa, vranceanul de Bobic e citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.