Politică

Noul PD-L Vrancea si-a impartit functiile

Mihai Boicu
24 dec 2007 941 vizualizări
Organizatia judeteana a partidului prezidentital va fi condusa de senatorul Jan Vraciu, secondat de deputatul Corneliu Momanu si de Andrei Dulgheru

Organizatia vrinceana a Partidului Democrat-Liberal (PD-L) si-a constituit vineri structurile de conducere la nivelul judetului. Presedintele organizatiei judetene este senatorul Jan Vraciu, cel care a condus organizatia PD pina acum. Acesta va fi secondat de doi vicepresedinti, adica deputatul Corneliu Momanu, fostul presedinte al PLD Vrancea, si Andrei Dulgheru, fostul presedinte executiv al PD Vrancea. Secretar general este Valerica Panciu, iar secretar general adjunct Maricel Soare fost PNL-ist plecat la PLD. Biroul Permanent Judetean este format din inca 10 vicepresedinti si 14 secretari executivi. Printre acestia se numara fostii liberal - democrati Romeo Paul Postelnicu, Sorin Hornea sI Ioan Alexe, numiti vicepresedinti, in timp ce doua posturi de secretari executivi sint ocupate de Emilian Diaconu, care a migrat recent de la PNL dupa ce si-a pierdut functia de director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara, si Laurentiu Dumitrache, fostul director al Directiei Silvice Focsani. Fostul director de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara a fost schimbat din functie in noiembrie si a trecut de la PNL la PLD pe 1 decembrie. Printre vicepresedintii democrati se numara Banel Barbieru sau Nicolae Moise. Pentru a face loc noilor colegi, unii democrati cu vechime au fost nevoiti sa faca un pas inapoi si sa renunte la functia de vicepresedinte pentru cea de secretar executiv. "PD-L a preluat statutul PD, imnul este acelasi, iar programul este al Aliantei Dreptate si Adevar din 2003. Noul partid si-a propus sa duca la capat obiectivele asumate de Alianta D. A.", a declarat senatorul Jan Vraciu intr-o conferinta de presa. "In primul rind dorim modificarea Constitutiei, in al doilea rind reformarea administratiei centrale si locale si, in al treilea rind, introducerea votului uninominal", a spus la rindul sau deputatul Corneliu Momanu. Deputatul a sustinut ca pina acum nici un liberal - democrat nemultumit de fuziunea cu PD nu a plecat din organizatie desi liderii se astepta la unele frictiuni. Noul secretar general al PD-L, Valerica Panciu, a anuntat faptul ca sediul organizatiei judetene va fi fostul sediu PD, in timp ce in vechiul sediul al PLD Vrancea, din bulevardul Brailei, isi va desfasura activitatea organizatia municipala a noului partid PD-L.Conform precizarilor de ieri pina la data de 15 ianuarie 2008 se vor alege conducerile organizatiilor din cele cinci orase din judet, dupa care, pina pe 28 februarie 2008, se vor constitui si organizatiile din comune. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.