Politică

Bazna, sanctionata ca nu si-a votat seful agaman la CUP

Doina Ganea
1 dec 2007 2060 vizualizări
Democratii au inlocuit-o de la conducerea grupului consilierilor PD din Consiliul Local Focsani pe Mirela Bizna, deoarece a votat impotriva numirii in Consiliul de Administratie al CUP RA a presedintelui PD Focsani, Nicu Tanase u in locul ei a fost "uns" sef de grup Vasile Apostu Croitoru u sanctiunea Mirelei Bizna ar putea fi urmata de retragerea sprijinului politic, dar liderii PD spun ca nu vor sa exagereze deocamdata u in rindurile democratilor este cunoscut faptul ca democrata nu-l prea "inghite" pe Nicu Tanase, care este sustinut de Jan Vraciu

Democratii au inlocuit-o zilele trecute pe "doamna de fier" din Consiliul Local din functia de lider de grup al consilierilor PD cu profesorul Vasile Apostu Croitoru. Liderii locali ai PD au declarat ieri ca schimbarea din functie a avut loc pe fondul unor disfunctionalitati legate de disciplina de partid. Asa cum a precizat si Ziarul de Vrancea intr-o editie anterioara, motivul schimbarii Mirelei Bizna a fost dat de faptul ca aceasta nu si-a votat propriul sef in functia de mandatar la CUP RA Focsani. Bizna il secondeza pe Nicu Tanase la conducerea PD Focsani, ocupind functia de presedinte executiv, insa relatiile dintre cei doi nu sint cele mai bune. In timpul sedintei CL din aceasta saptamina, la proiectul care viza alegerea unui nou mandatar din partea alesilor locali pentru Compania de Utilitati Publice, devenita societate pe actiuni, propunerea democratilor pentru numirea lui Nicu Tanase in aceasta functie nu intrunit nici macar numarul de voturi egal cu cel al consilierilor democrati. Seful PD Focsani a primit doar trei voturi din cele patru posibile. "Am decis in BPL (Biroul Permanent Local - n. r.) schimbarea liderului de grup din Consiliul Local al consilierilor PD, adica a doamnei Mirela Bizna cu dl. profesor Vasile Apostu Croitoru. La nivelul voturilor din Consiliul local au aparut niste disfunctionalitati in ceea ce ne priveste ca partid. Nu a fost o comunicare buna intre membrii grupului. PD-ul are in Consiliul local patru voturi si la urna au iesit trei voturi pentru si unu impotriva. Nu conteaza despre cine a fost vorba, daca noi la nivel de organizatie hotarim sa votam intr-un fel, decizia trebuie respectata. Este vorba de disciplina de partid, nu are nici o legatura cu alegerea mea. Eu nu cred ca am o problema de comunicare cu doamna Bizna", a declarat presedintele PD Focsani, Nicu Tanase. Acesta a precizat ca "sanctiunile" asupra Mirelei Bizna nu vor merge pina la retragerea sprijinului politic. "Daca se va mai intimpla vom vedea ce este de facut. Acum nu trebuie sa exageram. Vom vedea! Comunicarea cred ca va fi buna si lucrurile vor intra in matca", a mai spus Nicu Tanase.


Bizna a recunoscut ca a votat "strimb"


Liderul PD Focsani a afirmat ca nu poate fi pus la indoiala votul Mirelei Bizna deoarece aceasta a recunoscut in BPL si a fost de acord cu numirea in functia de lider de grup a profesorului Vasile Apostu Croitoru. Aflata intr-o delegatie a Consiliului Local Focsani la Tivoli, in Italia, consilierul democrat a refuzat sa comenteze in vreun fel sanctionarea primita. Surse din rindul consilierilor locali sustin insa ca au vazut si un alt democrat care "l-a taiat de pe buletinul de vot pe candidat" si ca, de fapt, presedintele PD Nicu Tanase a intrunit doar doua voturi din partea colegilor de partid, celelalte doua voturi fiind de la consilierii din celelalte partide. Nicu Tanase, fostul director al Autoritatii Romane Rutiere Vrancea, a fost recent ales in functia de presedinte al PD Focsani, dupa ce fost conducere a organizatiei a fost acuzata ca nu si-a adus la indeplinire mandatul. Desi este numarul doi in organizatie, Mirela Bizna nu il agreeaza pe Nicu Tanase, pe care se pare ca Jan Vraciu ar vrea sa-l impuna candidat la Primaria Focsani, postura dorita si de democrata. Un alt motiv al voturilor neprimite de Nicu Tanase se mai numara si faptul ca acesta inca nu a reusit sa se impuna ca lider al organizatiei. Tensiunile dintre cei doi lideri democrati s-au intensificat in perioada campaniei electorale, fiecare dintre avind opinii diferite cu privire la punerea in aplicare a strategiei de campanie.


Exluderea Mirelei Bizna, un vot pierdut


Retragerea sprijinului politic democratei Mirela Bizna nu va fi o miscare foarte inteleapta din partea liderilor PD, deoarece acest lucru nu-i va afecta mandatul, iar democratii vor pierde un vot in Consiliul local. Potrivit art.9 lit. h. din Legea privind statutul alesilor locali, modificata, "calitatea de consilier local sau judetean inceteaza in cazul pierderii calitatii de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatilor nationale pe a carei lista a fost ales". Aceasta pentru ca Mirela Bizna a plecat anul trecut din PSD inainte de intrarea in vigoare a modificarilor legate de statutul alesilor locali, iar pierderea mandatului de consilier se poate intimpla numai in cazul in care sprijinul politic este retras de catre formatiunea pe listele careia a fost inscris alesul local. Daca se va intimpla asa Mirela Bizna ar fi al doilea consilier democrat, dupa ex-primarita de la Urechesti, Maria Golesteanu, caruia i se retrage sprijinul politic, desi la scrutinul din anul 2004 nu au fost alesi pe listele PD. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.