Politică

Autoritatile din Focsani s-au intilnit cu cele din Tivoli

Iulia Crețu
1 dec 2007 870 vizualizări
Italienii din Tivoli au primit din partea delegatiei focsanene obiecte traditionale, dar si invitatia de a juca Hora mica de 24 ianuarie u consilierii locali focsaneni s-au aratat interesati de dezvoltarea unor proiecte comune, pe fonduri europene u astazi se va cinta Hora Unirii in centrul orasului u tot azi senatorul PD Jan Vraciu isi inaugureaza biroul parlamentar

Delegatia condusa de primarul Decebal Bacinschi a ajuns ieri la Tivoli, iar seara a avut loc o intilnire oficiala cu primarul si consilierii comunali ai orasului. "Ne bucuram ca putem fi impreuna si cel mai important este ca vom sarbatori Ziua Nationala a Romaniei in frumosul vostru oras. 10-15 mii de cetateni din municipiul Focsani sint plecati in strainatate, cei mai multi in Italia, Spania sau Germania. Cei care au plecat sint unii dintre cei mai buni in domeniile lor de activitate. Inainte de a fi primar eu am lucrat pe santier si stiu ca cei mai buni oameni ai nostri au gasit de lucru peste hotare. Cei care au plecat au realizat lucruri frumoase acasa si multi se vor intoarce acasa. Altii vor ramine in Italia si veti trai impreuna. Am o mare dorinta, aceea ca toate lucrurile, si cele bune, sa fie prezentate corect. Poate vom initia proiecte comune, unele cu fonduri europene", a declarat Decebal Bacinschi. Acesta i-a invitat pe omologii din peninsula sa sarbatoreasca impreuna si cea de-a doua zi nationala a romanilor, 24 ianuarie, Unirea Principatelor Romane sub conducerea lui Al. I. Cuza. La intilnirea din Primaria Tivoli a participat si preotul ortodox care ii impartaseste pe multi dintre cei aproape 10.000 de romani din oras, Ion Florea. In anii in care a slujit aici acesta a botezat nu mai putin de 270 de bebelusi romani. La rindul lor, italienii au punctat necesitatea si momentul oportun al infratirii dintre cele doua orase, Tivoli si Focsani. "Vizita vine intr-un moment deosebit. Toate proiectele pe care le vom initia sint foarte bine primite. Cel mai important este sa demonstram ca sintem cetateni si persoane umane. Un element pozitiv pentru ambele comunitati de aici din Tivoli a fost acela ca am demonstrat ca putem trai impreuna", a precizat si primarul din Tivoli, Marco Vincenzi. Partea romana si-a cadorisit fratii italieni cu daruri specifice zonei Vrancei, papusi taranesti, picturi pe lemn si un simbol in miniatura al Obeliscului din Piata Unirii. La eveniment a luat parte si senatorul PD Jan Vraciu, insotit de Valerica Panciu, secretarul general al PD Vrancea, aflat la Tivoli de trei zile pentru a pregati deschiderea cabinetului sau parlamentar. Acesta va fi inaugurat astazi, de la ora 9.00, iar dupa aceea, delegatia din Focsani va participa, alaturi de italieni la sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei. Dupa multi ani in care au vazut parade si dansuri populare la televizor, vrincenii din Tivoli vor putea participa la propria sarbatoare alaturi de oficialitati din Vrancea. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.