Politică

Primarul Misăilă a ”învățat” cum se monitorizează traficul în Japonia și Coreea de Sud

Alexandra TĂTARU
9 apr 2017 1327 vizualizări
Delegația Asociației Municipiilor din România, aflată în turneu în Asia, a vizitat Centrele de Control al traficului din Tokyo și Seul

Înainte de plecarea spre Coreea de Sud, primarul Cristi Misăilă și delegația oficială a Asociației Municipiilor din România (AMR ) au vizitat Centrul de control al traficului din Tokyo, unul dintre cele mai performante din lume în acest domeniu. Aici sunt monitorizate peste 15.000 de intersecţii semaforizate, toate mijloacele de transport în comun şi punctele nodale din metropola cu 13 milioane de locuitori și are capacitatea de a răspunde în timp real la situaţiile de criză sau în situaţia dezastrelor naturale”, au transmis responsabilii cu comunicarea. Rămas bun și-au luat apoi de la vice-guvernatorul Metropolei Tokyo, Toshifumi Kawasumi, și de la Nobuhiro Watanabe, directorul Diviziei de Cooperare şi Parteneriate Locale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Japonia, nu înainte de a se ”reitera dorința de a stabili contacte directe cu organizaţiile omoloage din Japonia pentru dezvoltarea de noi parteneriate între oraşele celor două țări”.

În Seul, 8.000 de autobuze sunt dotate cu camere de luat vederi

Delegația AMR a ajuns și la Seul

 Prima oprire a delegației române, după ce a aterizat în capitala Coreei de Sud, a fost la Transport Operation and Information Center (TOPIS). Acest centru funcționează în cadrul Primăriei Seul și gestionează traficul în timp real a tuturor mijloacelor de transport subteran și suprateran, precum și a podurile, atât din punct de vedere al traficului, cât şi din cel al nivelului apelor. 8.000 de autobuze sunt dotate cu camere de luat vederi, iar printr-o aplicaţie specială, utilizatorii se pot conecta la sistem, folosindu-se de telefoanele mobile. Astfel, părinţii, de exemplu, pot primi informaţii despre locul în care se află cei mici în drumul lor spre şcoală. Staţionarea și parcarea neregulamentare sunt sancţionate fără a fi nevoie de prezenţa fizică a agenţilor: sistemul sesizează automat abaterea şi operează expedierea mandatului de amendă. TOPIS dispune şi de dotări speciale pentru gestionarea situaţiilor de criză şi a celor cauzate de eventuale dezastre naturale. Peste 6 milioane de cetăţeni beneficiază, zilnic, de serviciile de transport în comun, utilizând un sistem integrat de cartele, ce permite efectuarea plăţilor multiple”, au transmis oficialii români aflați în turneu. Astfel că putem avea și noi speranța că primarul Cristi Misăilă se va întoarce cu informații foarte utile pentru îmbunătățirea Strategiei de Mobilitate Urbană ce trebuie aplicată la nivelul municipiului Focșani.  

Delegația AMR a mai participat la seminarul organizat de Camera Bilaterală de Comerţ şi Industrie Coreea - România cu tematica "Smart Parking Technology", apoi s-a deplasat în Provincia Gangwon-do, pentru a se întâlni cu Guvernatorul provinciei,Maeng Sung – Kyu. ”În urma discuțiilor au fost abordate o serie de teme de interes pentru domeniul admnistrației publice și au fost evaluate posibilitățile de înfrățire a orașelor din provincia Gangwon-do cu municipiile din România, precum și posibilitățile de cooperare economică, sportivă, dar și culturală dintre cele două țări”, au mai transmis membrii delegației aflată în turneu. (A.T.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
penelopa, acum 2575 zile, 13 ore, 20 minute, 40 secunde
WST, era vorba de cealalta Coreea . CVM isi va mai construi o casa a lui, din banii Poporului focsanean. Apreciez curajul ghilimelelor de la invatat, dar vine el acasa. Sa compari Focsani cu Tokio sau citeste integral
aa, acum 2575 zile, 19 ore, 49 minute, 22 secunde
terminati si voi veche prefectura anul acesta? sau macar pana in 2222? se strica acoperisul si ce s-a lucrat pana acum ,daca nu se finalizeaza si nu se da in folosinta.
wst, acum 2576 zile, 1 ora, 36 minute, 42 secunde
Ceausescu dupa ce a fost in Coreea, a construit Casa Poporului. Sa vedem ce proiect de anvergura va initia Misaila.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.