Politică

VIDEO - CJ a votat, din nou, proiectele pentru drumurile modernizate cu fonduri europene

Mihai Boicu
4 ian 2017 2004 vizualizări
Consilierii judeţeni au aprobat ieri documentaţiile tehnice pentru cele cinci proiecte care vor fi modernizate cu fonduri europene u votul a fost necesar, deoarece ghidul de finanţare s-a schimbat şi s-a impus realizarea unui audit pentru siguranţa rutieră

Consiliul Judeţean Vrancea a fost convocat ieri în şedinţă extraordinară pentru a votat mai multe cu proiecte privind cele cinci drumuri judeţene care vor modernizate cu fonduri europene. Vicepreşedintele Ionel Cel – Mare, care a condus şedinţa în locul lui Marian Oprişan, a explicat că urgenţa a fost dată de faptul că astăzi este termenul limită pentru depunerea documentaţiilor la Autoritatea de Management. Cinci proiecte au avut ca obiect aprobarea documentaţiei tehnico – economice, la faza Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii, studii de teren şi a indicatorilor tehnico – economici. Alte cinci proiecte se referă la aprobarea acestor investiţii, precum şi a acordurilor de parteneriat cu localităţile prin care trec aceste drumuri. Toate proiectele au fost aprobate în unanimitate. Singurele discuţii au fost la DJ 204 P, unde valoarea lucrărilor s-a diminuat de la 248 milioane lei la 228 milioane lei. Romeo Iordache, directorul Direcţiei de Dezvoltare din CJ, a explicat că pe acest drum s-a optat în locul consolidării malurilor în mai multe puncte pentru realizarea unui viaduct cu o lungime de 1106 metri. Potrivit reprezentantului CJ, soluţia tehnică aleasă este mai puţin costisitoare şi se încadrează în sumele pentru proiect. De asemenea, Romeo Iordache a mai spus că ghidul de finanţare s-a modificat, fiind necesare audituri privind siguranţa rutieră. Din acest motiv, consilierii vor mai vota indicatorii tehnico – economici după realizarea proiectelor tehnice şi după realizarea investiţiilor.  CJ a solicitat finanţare la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud – Est Brăila pentru cinci drumuri care se află într-o stare dezastruoasă. DJ 202 E limită jud. Buzău – Voetin – Sihlea – Obrejiţa- Tîmboeşti – Bordeşti are o lungime de 22,517 km şi o valoare a investiţiei de 56,8 milioane lei. DJ 205 C Focşani – Goleşti – Vîrteşcoiu are o lungime de 15,187 km şi necesită 47,1 milioane lei pentru modernizare. DJ 204 P Gugeşti – Dragosloveni – Gura Caliţei – Dealu Lung – Tinoasa – Poeniţa – Dumitreşti are 33,72 km lungime şi are nevoie de fonduri în valoare de 228 milioane lei. DJ 205 R Gologanu – Slobozia – Ciorăşti are o lungime de 16,97 km, iar suma solicitată pentru asfaltare şi alte lucrări se ridică la 26,9 milioane lei. DJ 205 B străbate localităţile Dumbrăveni – Gugeşti – Popeşti – Urecheşti – Budeşti – Coteşti – Blidari – Bonţeşti – Dălhăuţi – Faraoanale – Rîmniceanca – Beciu – Odobeşti pe o lungime de 29,476 km. Pentru modernizarea acestui drum  este necesară suma de 109,4 milioane lei. (Mihai BOICU)

Get your own valid XHTML YouTube embed code

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Broșteni, acum 2668 zile, 17 ore, 1 minut, 52 secunde
Să inteleg ca Broșteniul o comună langa Odobesti nu va intereseaza DE CE?????????????
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.