Politică

Primăria Focşani rămane fără viceprimari, suspendaţi de drept de Tribunal

Iulia Crețu
7 sep 2016 3960 vizualizări
Decizia vine după ce Prefectura Vrancea a atacat în instanţă hotărarile de numire a lui Mersoiu şi a lui Iorga ca viceprimari


Cei doi viceprimari ai municipiului Focşani, social democratul Ionuţ Mersoiu şi pemepistul Marius Iorga, au primit din partea Tribunalului Vrancea o comunicare oficială prin care sunt informaţi că sunt suspendaţi de drept. Acest lucru vine după ce Instituţia Prefectului judeţului Vrancea a atacat în instanţă hotărarile de Consiliu Local nr. 204/2016 şi 205/2016, de numire a celor doi. Prefectura Vrancea a avertizat CL că va merge în instanţă în această speţă în luna iulie, prin “adresa nr. 8460/21.07.2016 a Instituţiei Prefectului – judeţul Vrancea privind solicitarea de reanalizare, în vederea modificării, a Hotărârii Consiliului local nr. 199/2016 şi de reanalizare, în vederea revocării, a Hotărârilor Consiliului local nr. 204/2016 şi 205/2016”, după cum se arăta în documentul pe care l-au studiat şi consilierii municipali. Prefectul Sorin Hornea cerea consilierilor să revină asupra modului în care s-a ales comisia de validare şi să revoce hotărarile prin care au fost numiţi cei doi adjuncţi ai edilului Cristi Misăilă. Prefectura Vrancea nu este de acord cu modul în care au fost aleşi cei doi viceprimari ai municipiului, Ionuţ Mersoiu şi Marius Iorga. CL Focşani i-a ales pe cei doi votand pe două buletine de vot distincte, pentru fiecare propunere. Prefectura Vrancea susţine că viceprimarii Focşaniului trebuiau aleşi de pe un singur buletin de vot, pe care să fi fost trecute toate propunerile venite din partea partidelor din CL. Speţa care-i scoate din birouri pe Mersoiu şi pe Iorga seamănă cu cea din mandatul 2008-2012, în care instanţa i-a suspendat pe viceprimarii de atunci, votaţi cu carioca, Romeo Paul Postelnicu şi Alin Trăşculescu. În mandatul de atunci, primarul Decebal Bacinschi a stat o perioadă destul de lungă fără adjuncţi. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
focsaneanu, acum 2787 zile, 18 ore, 10 minute, 10 secunde
In aceasta tara tocmai cei care sunt la putere si ne guverneaza, de cele mai multe ori, nu respecta legile, normele si procedurile existente iar bunul simt si onoarea le lipseste cu desavarsire !
cetateanu', acum 2787 zile, 21 ore, 28 minute, 7 secunde
Ce se va face D-nul Primar fara ajutoare ?Mai cu seama ca a promis ca va face pt .copii,o ciusmea in parcul Chuman.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.