Politică

Dosarul de corupţie al lui Copaci s-a mutat la Tribunalul Brăila

Gabriel Sava
15 apr 2016 2019 vizualizări
Apărătorii fostului şef al CAS Vrancea au vrut să elimine orice bănuială cu privire la judecătorii vrânceni

Curtea de Apel Galaţi a decis vineri strămutarea dosarului în care Mihail Copaci, fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Vrancea, este judecat pentru fapte de corupţie. În urma deciziei pronunţate, dosarul aflat pe rolul Tribunalului Vrancea a plecat la Tribunalul Brăila, acolo unde va continua pe faza de Cameră Preliminară şi, ulterior, pe fond. “Admite cererea de strămutare formulată de petentul Copaci Mihail privind dosarul nr. 735/91/2016 şi dosarul asociat nr. 735/91/2016/a1, aflate pe rolul Tribunalului Vrancea. În baza art. 74 alin. 1 şi 2 C. pr. pen., dispune strămutarea de la Tribunalul Vrancea la Tribunalul Brăila a judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 735/91/2016 şi al dosarului asociat nr. 735/91/2016/a1. Menţine actele efectuate de Tribunalul Vrancea până la data de 15.04.2016. Conform art. 74 alin. 4 C.pr. pen., vor fi înştiinţate de îndată despre admiterea cererii de strămutare Tribunalul Vrancea şi Tribunalul Brăila. Definitivă”, se arată în soluţia Curţii de Apel de vineri. Printre motivele invocate în cererea de strămutare se numără faptul că soţia lui Mihail Copaci, Adriana Copaci, este judecător cu vechime al acestei instanţe şi că a ocupat, în timp, inclusiv funcţia de vicepreşedinte, având cunoştinţe şi chiar şi relaţii de afinitate cu mai mulţi magistraţi. “Se confirmă că în cauză există cel puţin aparenţa de lipsă de imparţialitate a Tribunalului Vrancea”, se arată în cererea de strămutare a cauzei. Luna trecută, Mihail Copaci a fost trimis în judecată pentru luare de mită, după ce, la finalul lunii februarie, acesta a fost prins în flagrant în parcarea unui hypermarket, după ce a primit un plic care conţinea 1.000 euro. În rechizitoriu s-a reţinut că, de circa un an, Copaci a primit de la denunţătorul din acest dosar, suma totală de 3.000 euro şi 3.500 lei pentru a asigura bugetarea corespunzătoare a spitalului de la Adjud. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.