Politică

Azi e ultima zi pentru bonificaţia la majorările de întârziere

Iulia Crețu
30 mar 2016 1644 vizualizări
Termenul de plată pentru impozitele aferente lui 2016 a fost prelungit până la 30 iunie, dată până la care se acordă bonificaţia de 10%

Primăria Focşani îi anunţă pe contribuabilii din oraş că astăzi este ultima zi pentru acordarea facilităţilor prevăzute de OUG nr. 44/2015 şi HCL Focşani nr. 361/2015, prin care se anulează 70% din majorările de întârziere, cu condiţia achitării integrale a obligaţiilor fiscale principale restante la data de 30 septembrie 2015 şi a 30% din majorările de întârziere aferente, calculate la momentul plăţii. Pentru acestea, termenul de plată nu a fost prelungit de vreun act normativ, aşa cum s-a întâmplat în cazul taxelor şi impozitelor pe anul în curs. „Spre deosebire de anii anteriori, a fost modificat termenul de plată la impozitul pe clădiri, pe teren şi pe mijloacele de transport. După cum se precizează în OUG nr. 8/2016, acest termen se amână de la 31 martie 2016 la 30 iunie 2016 iar contribuabilii care achită integral, până la finalul lunii iunie, aceste impozite, beneficiază de bonificaţia stabilită de consiliul local (reducere de 10% în cazul persoanelor fizice şi de 5% pentru persoane juridice). Contribuabilii care au achitat parţial sau nu au achitat impozitul pe clădiri, pe teren, pe mijloacele de transport aferent anului în curs, au posibilitatea de a achita până la data de 30.06.2016 obligaţiile pentru semestrul I, fără a li se calcula majorări de întârziere”, transmit oficialii Primăriei Focşani. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.