Politică

Judecătoria Focşani a respins cererea de liberare a lui Bunea Stancu

Dan Chiriac
10 feb 2016 1873 vizualizări
Baronul PSD de la Brăila a fost la un pas de libertate, dar magistraţii focşăneni s-au opus propunerii venite de la Penitenciarul Focşani

Foto: Comisia din cadrul Penitenciarului Focşani a propus liberarea lui Gheorghe Bunea Stancu, fostul şef al Consiliului Judeţean Brăila. Acesta a executat aproape un an din pedeapsa primită şi îndeplinea condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat. Numai că, decizia definitivă nu putea fi luată decât de magistraţii de la Judecătoria Focşani. Aceştia au respins cererea şi au decis ca baronul PSD să rămână în continuare în arrest la Mândreşti. “Respinge propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Focşani cu privire la liberarea condiţionată a condamnatului Gheorghe Bunea Stancu, în prezent deţinut în Penitenciarul Focşani. În temeiul art. 450 alin. 2 din Cod pr. pen. din 1968, cu aplicarea art. 15 al.2 din Constituţia României, fixează ca termen după care cererea va putea fi reînnoită 4 luni de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în decizia Judecătoriei Focşani. Decizia nu este însă definitivă, astfel încât Bunea Stancu a depus deja contestaţie, care va fi judecată de Curtea de Apel Galaţi. Baronul brăilean a fost condamnat în dosarul "Mită la PSD" şi este încarcerat de aproape un an la Focşani. Reprezentanţii Penitecniarului ne-au confirmat că fostul şef al CJ Brăila este în continuare după gratii, liberarea sa nefiind posibilă fără o decizie a instanţei. Bunea Stancu a fost încarcerat în aprilie 2015 la Penitenciarul Galaţi, fiind transferat în luna mai la Focşani.

De ce a fost condamnat fostul şef al CJ?

Gheroghe Bunea Stancu a ajuns după gratii după ce în cursul anului 2009 şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al Interagro SA, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, desfăşurată la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană.
Fostul şef al CJ Brăila este acuzat şi într-un alt dosar, acesta putând primi o nouă condamnare. Acuzaţiile sunt că în perioada 28 martie 2006 - 08 martie 2012, Gheorghe Bunea Stancu a luat decizii prin care două persoane juridice - SC Club Fotbal Brăila SA şi Asociaţia Handbal Club ”Dunărea” - au obţinut foloase necuvenite în valoare totală de 7.492.360 lei de la bugetul CJ Brăila. "Gheorghe Bunea Stancu, în calitate de preşedinte al CJ Brăila, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin mai multe acte materiale, în perioada 28 martie 2006 - 08 martie 2012, a îndeplinit mai multe acte şi a luat decizii prin care a obţinut în mod indirect prin intermediul SC Fotbal Club S.A. Brăila şi al Asociaţiei Handbal Club «Dunărea» Brăila foloase patrimoniale în valoare totală de 7.492.360 lei pentru SC Bursagrirom SA Brăila (la care este acţionar majoritar) şi în mod direct foloase nepatrimoniale, constând în capital electoral", sunt acuzaţiile procurorilor.  (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.