Politică

Bacinschi a primit de la CJ 2 milioane lei pentru străzi

Mihai Boicu
11 nov 2015 1826 vizualizări
Fiecare localitate din Vrancea a primit bani pentru drumuri , la şedinţa extraordinară de miercuri a Consiliului Judeţean u Focşaniul a primit peste 2 milioane lei, pentru prima dată u proiectul a fost modificat de două ori, pentru că nu s-a ştiut că banii pot fi chetuiţi şi anul viitor

Consiliul Judeţean a împărţit miercuri pentru drumuri 12,659 milioane lei, iar fiecare localitate din judeţ a primit câteva zeci de mii de lei pentru lucrări la drumurile comunale. Focşaniul a “stricat” calculele iniţiale, deoarece pentru prima dată municipiul a fost inclus pe lista beneficiarilor. Fondurile au fost împărţite aproape egal între CJ, oraşe şi comune. Pentru drumurile judeţene s-au alocat 4 milioane lei, pentru oraşe 4,013 milioane lei, iar pentru comune 4,646 milioane lei. Focşaniul a primit la această rectificare 2,013 milioane lei, iar celelalte oraşe câte 500.000 lei. Practic, pentru rectificare au existat trei propuneri. Iniţial, Focşaniul era luat în considerare. Ulterior, în cursul zilei de miercuri propunerea s-a modificat, oraşul a fost scos dintre beneficiari, iar sumele pentru comune au urcat cu câte 20.000 – 30.000 lei pentru fiecare. Chiar în cursul şedinţei, s-a revenit însă la propunerea iniţială, după ce s-a stabilit că fondurile alocate municipiului reşedinţă de judeţ pot fi cheltuite şi anul viitor. Comunele cu o reţea de drumuri comunale de până la 15 km au primit 62.000 lei, cele cu drumuri cu o lungime cuprinsă între 15 km şi 30 km au primit 72.000 lei, iar comunele cu reţea mai mare de 30 km câte 82.000 lei fiecare.

Graba de a cheltui banii

Liberalul Emilian Diaconu l-a criticat pe vicepreşedintele Dragoş Bîrlădeanu, cel care a condus şedinţa în absenţa lui Marian Oprişan, pentru modul în care a făcut propunerile de modificare. “Aveaţi dreptul să faceţi amendamenul vizavi de anexa dată. Repartizarea sumelor se face în funcţie de lungimea şi starea drumurilor. În funcţia de lungimea şi starea drumurilor, puteaţi face un amendament, nu să ne propuneţi o altă anexă”, a spus Emilian Diaconu, precizând că va vota împotrivă din acest motiv. Primarul Decebal Bacinschi a ţinut să lămurească motivul răzgândelilor. Acesta a spus că în anul 2011 s-au alocat 89 de miliarde de lei pentru un proiect depus pentru finanţare guvernamentală, care acum trebuie reactualizat, după ce s-a primit documentaţia înapoi. “Noi nu aveam posibilitatea să cheltuim aceşti bani (2,013 milioane lei – n.r.) până la finalul anului. În cadrul videoconferinţei de ieri (marţi – n.r.), doamna ministru ne-a spus că banii pot fi cheltuiţi şi anul viitor”, a spus primarul Decebal Bacinschi. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.