Politică

Oprişan se foloseşte de revendicările străzii pentru reformă a clasei politice să ceară mai multă putere

Iulia Crețu
6 nov 2015 2442 vizualizări
Pe umerii revendicărilor străzii încearcă să se caţere şi Marian Oprişan, preşedintele PSD Vrancea şi al Consiliului Judeţean, care scrie, într-o postare pe facebook că Romania are nevoie de descentralizare.

El spune că Romania, cu excepţia Parlamentului, are aceeaşi administraţie ca pe vremea lui Nicolae Ceauşescu. Oprişan este de părere că responsabilitatea, deci şi puterea, trebuie să ajungă la comunităţile locale, nu să rămană la guverne. “În democraţiile consolidate – Franţa, Germania, Spania sau Italia - guvernele nu mai fac decât reformă, strategie, programe naţionale şi misiuni de control, restul pârghiilor de putere fiind la autorităţile locale, cele mai apropiate de cetăţean şi cele care le pot rezolva problemele. Asta înseamnă, cu adevărat cea mai importantă modificare în bine a sistemului şi statului administrativ numit România! Asta solicit de 25 ani colegilor mei din clasa politică românească. Din păcate am fost minoritar, dar sper că o dată cu mesajul puternic al oamenilor să ne aplecăm serios asupra acestui deziderat care ne poate aduce România pe care ne-o dorim cu toţii: o ţară sigură, civilizată şi prosperă, cu grijă maximă faţă de oameni”, este de părere Oprişan. Prin postarea sa îşi explică şi de ce n-ar mai fi vrut să fie vicepreşedinte al PSD la nivel naţional, asta cu toate că dorinţa de putere a lui Oprişan n-a scăzut niciodată de dragul comunităţii locale. Doar şeful CJ stă mai mult pe la Bucureşti decat în Vrancea. (I. C.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
un cetatean, acum 3092 zile, 13 ore, 57 minute, 26 secunde
Cetatenii Romaniei, tinerii care au iesit in strada vor si cer schimbare nu perpetuare! De ce unii oameni nu inteleg acest lucru?
spanac, acum 3092 zile, 14 ore, 2 minute, 47 secunde
oprisan ar trebui anchetat precum cumnatul lui Ponta, pentru un proiect similar care a fost proiectat din birou si executat ca vai de lume la Marasesti.Acest drum inaugurat dar neterminat si citeste integral
rms, acum 3092 zile, 14 ore, 43 minute, 21 secunde
Un jeg uman! O scursura a societatii! O lepra! Asta este Furisan! As vrea sa te vad putrezind in inchisoare!
monte- cristo, acum 3092 zile, 21 ore, 45 minute, 28 secunde
Gasca de hoti mai unita ca la Focsani nu mai exista in toata tara.Oprisan are in maini fraiele intregii administratii din Vrancea si legaturi foarte "prietenesti"cu intregul mediu privat pe citeste integral
Vasile, acum 3092 zile, 22 ore, 54 minute
Pentru Oprișan, zicala- La vremuri noi, tot noi !-a fost mereu de actualitate. Nu-i el de vină ! De vină sunt redușii care-l votează !
cetatean liber, acum 3093 zile, 26 minute, 8 secunde
eliberati Vrancea de "supt" dictatura shutzului
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.