Politică

Oprişan este judecat la Cluj de acelaşi complet

Gabriel Sava
17 sep 2015 1953 vizualizări
Instanţa nu a operat modificări în componenţa completului care are în soluţionare dosarul de corupţie

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, va fi judecat în continuare de completul învestit iniţial cu soluţionarea cauzei. Precizarea a fost făcută miercuri de reprezentanţii Curţii de Apel Cluj, acolo unde se judecă în apel dosarul de corupţie al lui Oprişan. “În urma verificărilor efectuate în sistemul Ecris al Curţii de Apel Cluj, s-a constatat că dosarul nr. 271/231/2010 privind pe Marian Oprişan şi alţii, a fost repartizat în sistem aleatoriu completului nr. 12A format din jud. Claudia Ioana Ilieş şi jud. Gheorghe Valentin Chitidean, complet care este în continuare învestit cu soluţionarea cauzei, neoperându-se ulterior repartizării nici un fel de modificări”, a precizat judecătorul Dana Cristina Gîrbovan, conducătorul Biroului de Informare şi Relaţii Publice al Curţii de Apel de la Cluj. Reacţia judecătorilor clujeni vine la scurtă vreme după apariţia în presa centrală a unor informaţii conform cărora cei doi judecători ar fi fost înlocuiţi. În acest dosar sunt judecaţi, în afară de Marian Oprişan, Valeria Teodorescu, fost director al Direcţiei Economice din CJ, Ion Costeanu, fost director al Direcţiei Tehnice din CJ, Valeriu Iacob, fost diriginte de şantier şi Liviu Rusu, fost şef Serviciu Drumuri şi Poduri, din Direcţia Tehnică. Mircea Diaconu, fostul vice al CJ, trimis la rândul lui în judecată, a decedat în timpul procesului. Faptele pentru care aceştia sunt acuzaţi se referă la pietruirea/balastarea de drumuri judeţene şi achiziţia complexului Căprioara de către CJ. DNA a reţinut la momentul trimiterii în judecată un prejudiciu de 1,5 milioane euro în dauna Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului (MTCT), alţi circa 600.000 euro în dauna CJ Vrancea şi aproape 75.000 euro, sumă cu care ar fi prejudiciat bugetul Guvernului. Următorul termen în dosar a fost stabilit pentru 2 octombrie pentru  “discutarea cererilor în probaţiune”. (Gabriel SAVA)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ice Alinutza, acum 3143 zile, 8 ore, 36 minute, 20 secunde
Nu stiu daca este vinovat sau nu din punct de vedere legal! Nu el trebuie sa-si demonstreze "NEVINOVATIA" ci PROCURORUL sa-i dovedeasca VINOVATIA! JUSTITIA nu face DREPTATE! Ea, justitia, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.