Politică

Pană cand se cer banii pentru proiectele realizate prin POR 2007 - 2013

Mihai Boicu
2 iun 2015 1222 vizualizări
Termenele limite anunţate trebuie respectate cu stricteţe, altfel banii se pierd

Autoritatea pentru Management pentru Programul Operaţional Regional (AM POR) a anunţat la finalul lunii mai care sunt termenele limită pentru proiectele care au fost finanţate prin programul 2007 – 2013. În Vrancea, una dintre investiţiile publice care trebuie realizate în regim de urgenţă este amenajarea Crangului Petreşti, un proiect al Consiliului Judeţean Vrancea. Beneficiarii pot depune cereri de plată la organismele intermediare pană la data de 20 noiembrie 2015. Termenul limită pană la care organismele intermediare pot trimite cererile de plată la AM POR  este 4 decembrie. Orice cerere primită după această dată va fi returnată organismului intermediar. “Termenul limită pană la care beneficiarii pot plăti cheltuielile efectuate în cadrul proiectelor finanţate prin POR 2007 – 2013 este 31 decembrie 2015. Această dată reprezintă şi data limită a eligibilităţii cheltuielilor. Nicio cheltuială efectuată după această dată nu mai poate fi solicitată la rambursare după această dată”, se arată în instrucţiunile transmise de AM POR. Beneficiarii pot depune la organismele intermediare cererile de rambursare finale pană la 29 februarie 2016. Acele cheltuieli care, prin natura lor, pot interveni după finalizarea proiectului (cheltuieli de audit) vor fi considerate neeligibile dacă nu vor fi plătite pană la 31 decembrie 2015. Termenul limită pană la care organismele intermediare vor transmite la AM POR cererile de rambursare aferente cererilor de plată şi a cererilor de rambursare finale este 31 martie 2016. AM POR poate efectua plata cererilor de rambursare finale către beneficiari pană la data de 30 aprilie 2016. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.