Politică

CJ discută despre exproprierea unui proprietar de casă

Mihai Boicu
4 dec 2014 1796 vizualizări
Consilierii sunt chemaţi la şedinţă pe 9 decembrie, iar pe ordinea de zi se află 26 de proiecte de hotărâre, în frunte cu o rectificare de buget

Consiliul Judeţean Vrancea se întruneşte pe 9 decembrie, într-o şedinţă în care cel mai important punct de pe ordinea de zi pare rectificarea bugetului CJ şi a instituţiilor subordonate. De asemenea, va fi rectificat şi bugetul CUP SA Focşani. Consilierii judeţeni vor avea pe masă şi aprobarea strategiei de dezvoltare integrată pentru perioada 2014 – 2020. Două sectoare de drum judeţean din comunele Bilieşti şi Gologanu vor fi date în administrare autorităţilor locale, pentru o perioadă de doi ani. CJ va aproba procedura de expropiere a imobilului proprietate privată situată în coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică consolidare şi refacere DJ 204 P pe sectorul afectat de alunecările de teren din perioada februarie – aprilie 2013, în satul Cocoşari, comuna Gura Caliţei. Aici este vorba despre mutarea drumului judeţean pe proprietăţile mai multor localnici, care au primit terenuri la Dumbrăveni pentru a se strămuta. Unul dintre ei a refuzat însă, motivând că nu este despăgubit suficient. De altfel, situaţia din zonă a rămas în coadă de peşte. Consilierii judeţeni se vor pronunţa asupra aprobării solicitării de transfer cu titlu gratuit a obiectivului de investiţii în curs “Modernizare staţie CJ Focşani la standarde europene – corp B” din inventarul Ministerului Transporturilor în inventarul Consiliului Judeţean Vrancea. De asemenea, pe ordinea de zi se află numirea unor reprezentanţi ai CJ în mai multe instituţii subordonate: Centrul “Elena Doamna”, Palatul Copiilor, Centrul de Educaţie Incluzivă Mihălceni. CJ vrea să renunţe la dreptul de preemţiune asupra sitului arheologic din Focşani, din “bariera Coteşti”. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.