Politică

Mîndrilă, acuzat că i-a încurajat pe bolnavi să voteze cu Ponta

Raluca Manolache
6 nov 2014 2474 vizualizări
Acuzat că şi-a trimis oamenii de încredere pentru a le sugera bolnavilor unde să pună ştampila, Constantin Mîndrilă spune că nu a făcut decât să le ofere condiţii pentru a-şi exprima dreptul la vot "liber şi democratic" .La Spital a venit urna mobilă de la două secţii de votare

Constantin Mîndrilă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani, este acuzat că ar fi încercat, prin intermediul unor cadre medicale, să convingă bolnavii internaţi în unitate să voteze cu candidatul PSD la prezidenţiale, Victor Ponta. Aceasta în condiţiile în care la Spitalul Focşani a trebuit să fie adusă urna mobilă de la secţiile de votare arondate unităţii. „În Spitalul Judeţean unele asistentele au avut ca sarcină de serviciu din partea directorului să încurajeze bolnavii să voteze cu Ponta. Urnele au fost aduse în sala de mese sau la patul bolnavului, după caz. Chiar mamei mele i s-a întâmplat în secţia TBC, iar acelaşi lucru s-a întâmplat cu cei mai vulnerabili bolnavi, cu cei naivi care puteau fi manipulaţi. Eu nu mă mai pot mira, cred că sunt în stare de orice”, se arată în sesizarea primită la redacţie.

Nu am influenţat intenţia de vot"

De partea cealaltă, Constantin Mîndrilă, susţinut de PSD să ocupe postul de manager al celui mai mare spital din judeţ, spune că acest lucru nu s-a întâmplat şi cadrele medicale au fost mobilizate în ziua alegerilor doar pentru ca bolnavii să îşi poată exprima acest drept. “Niciodată nu am făcut şi nu voi face politică într-o instituţie publică. Politica se face în afara orelor de program şi în afara instituţiilor publice. Nu am influenţat şi nu am instruit niciun cadru medical cu privire la intenţia de vot. Votul este liber exprimat. Pe 2 noiembrie mă bucur că am reuşit să avem o organizare impecabilă şi toţi cei ce au dorit să voteze şi-au putut exprima votul liber şi democratic, fiind printre puţinele spitale din ţară care au depus la secţiile de votare actele necesare privind procesul de vot, în termenul stabilit de lege”, a menţionat Constantin Mândrilă.

Două secţii de votare pentru Spitalul Focşani

Pacienţii care au rămas internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" au trebuit să completeze o declaraţie prin care au solicitat urna mobilă pentru a vota. Cererile au fost centralizate şi au fost depuse la două secţii de votare, cele de la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza”, unde câştigător a fost Klaus Iohannis, şi Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea", unde câştigător a fost Victor Ponta. Aproape 200 de bolnavi internaţi la această unitate au dorit să îşi exercite dreptul la vot. Numărul a fost însă mai mic pentru că au fost şi situaţii în care pacienţii care au solicitat urna au fost transferaţi între timp către alte unităţi. (Raluca MANOLACHE)
Rezultatele în cele două secţii au fost:
Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”:
Klaus Iohannis (183 voturi)
Victor Ponta (126 voturi)
Elena Udrea (46 voturi)
C.Popescu Tăriceanu (35 voturi)
Monica Macovei (35 voturi)
Vadim Tudor (18 voturi)
Dan Diaconescu (16 voturi)
Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea":
Victor Ponta (305 voturi)
Klaus Iohannis (230 voturi)
Elena Udrea (55 voturi)
C.Popescu Tăriceanu (38 voturi)
Monica Macovei (36 voturi)
Dan Diaconescu (29 voturi)
Vadim Tudor (25 voturi).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.