Politică

Jan Vraciu, din director la MAI, dispărut fără urmă

Iulia Crețu
24 aug 2014 4728 vizualizări
Acesta a rezistat opt luni în guvernarea USL, fiind înlăturat din funcţia de la MAI la jumătatea lui ianuarie 2013, fiind invocată “reorganizarea” Direcţiei pentru Dezvoltare Locală u fost şef al PD, fost senator şi om de bază în conducerea democraţilor, despre Vraciu nu se mai ştiu foarte multe, acesta detaşandu-se de partidul pe care l-a condus pană în 2008

Jan Vraciu, fost senator PD, fost şef la ANL în guvernarea Boc şi mai apoi director subordonat în Ministerul Administraţiei şi Internelor în acelaşi guvern prieten, a fost scos din sistem la cateva luni bune după venirea la guvernare a USL, din aprilie 2012. Vraciu a mai rezistat pe funcţia de director în cadrul MAI pană la jumătatea lunii ianuarie 2013, cand, invocandu-se reorganizarea, fostului democrat liberal i-a fost arătată uşa. Într-un răspuns trimis Ziarului de Vrancea de Minister, referitor la Jan Vraciu, se arată că “persoana la care faceţi referire nu mai deţine calitatea de salariat al instituţiei noastre din data de 15.01.2013, ca urmare a aplicării prevederilor art. 26 alin (3) din OUG nr. 96/2012 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea unor acte normative”, după cum ne-a transmis comisar şef de poliţie Gabriel Mitroiu de la MAI. Prevederile la care oficialii fac referire în cazul fostului lider PD Vrancea stipulează că “ministerele, celelalte autorităţi ale administraţiei publice şi instituţiile publice nou-înfiinţate sau care preiau activităţi de la alte instituţii publice preiau personalul aferent acestor activităţi în condiţiile legii şi se subrogă în drepturile şi obligaţiile instituţiilor care derulau aceste activităţi”.

Ultima funcţie: director al Direcţiei pentru Dezvoltare Locală

După plecarea democraţilor de la guvernare, Ministerul Administraţiei şi Internelor a fost transformat în Ministerul Afacerilor Interne. Vraciu a plecat direct din funcţia de director, nefiind păstrat în structura ministerială. “Ultima funcţie deţinută de persoana în cauză în cadrul instituţiei a fost funcţia publică de conducere de director al Direcţiei pentru Dezvoltare Locală”, a punctat Mitroiu de la MAI. Din funcţia de director la această Direcţie, Jan Vranciu nu a plecat chiar sărac, mai ales că soţia sa, Dorina Vraciu, specialist Sistemul pentru Gospodărirea Apelor Vrancea şi consilier judeţean PDL Vrancea, a trecut în declaraţia sa de avere din acest an, aferentă veniturilor obţinute în 2013, în dreptul partenerul său de viaţă, salarii de 38.714 lei pentru jumătate de lună în 2013. De la plecare sa la Bucureşti, Jan Vraciu nu s-a mai implicat foarte mult şi foarte vizibil în politica democrat liberală de la Vrancea. Acesta a fost şi şef al partidului pană la cooptarea în echipă a fostului deputat PDL de Mărăşeşti, Alin Trăşculescu, în 2008. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
Stan, acum 3187 zile, 14 ore, 8 minute, 28 secunde
Jan asta e un om fara caracter. A uitat repede cine l-a ajutat si a ajuns pe functie, apoi mai da de el. Era inainte amarat vai da steaua lui si pa urma nu mai stia unde sa se ascunda cu hambarele citeste integral
Ioana Lungu, acum 3531 zile, 4 ore, 54 minute, 57 secunde
Se alatura celor fara caracter din politica vrancean : Nitu, Cristian , nevasta sa ,Pintilie , Logodinschi si lista poate continua fara a ...supara pe nimeni.
steluta, acum 3532 zile, 2 ore, 31 minute, 19 secunde
Ce treaba avea asta,un amarat de la irigatii, cu internele ?! Nuca-n perete.Bine ca i-au dat a treia cizma-n fund si sa zica merci ca nu i-au ras barba aia jegoasa.
hasan, acum 3532 zile, 4 ore, 14 minute, 15 secunde
om'bun''''''''''!!! bun caracter'''''''!!!! pacat ca dumnezeu este indulgent cu el, neica nimeni a citeste integral
justitiarul, acum 3532 zile, 5 ore, 53 minute, 8 secunde
I-a venit mintea la cap,decit in troaca sa te manance porcii,mai bine nestiut de nimeni,ASA-I IN ROMANICA NOASTRA.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.