Politică

CJ cheltuie 1,7 milioane lei pentru patru poduri şi un drum

Mihai Boicu
30 mai 2014 1468 vizualizări
Aceşti bani acoperă cheltuielile care nu sunt finanţate de prin Programul Naţional de Dezvoltare Locale u investiţiile au primit cateva milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării

Consilierii judeţeni au aprobat ieri contribuţia instituţiei la cinci investiţii în poduri, un drum, dar şi consolidări de maluri. Aportul ConsiliuliuJudeţean constă în finanţarea cheltuielilor care nu sunt finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Pentru patru dintre obiective, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice  (MDRAP) a prevăzut în acest an cate 800.000 lei, iar pentru al cincilea suma de 1,122 milioane lei. Potrivit OUG 28/2013, pentru aprobarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală, nu se finanţează cheltuielile pentru obţinerea şi amenajarea terenului, studiile de fezabilitate, expertizele tehnice şi/sau audit energetic, asistenţă tehnică, consultanţă, taxe pentru obţinerea de avize/acorduri/autorizaţii, organizarea procedurilor de achiziţii, active necorporale, cheltuieli conexe organizării de şantier, comisioane, cote, taxe, costuri credite, cheltuieli pentru probe tehnologice, teste şi predare la beneficiar. Singurul care s-a abţinut de la aceste proiecte a fost democrat – liberalul Cornel Negru, care a cerut şi o detaliere a sumelor prevăzute. Răspunsul primit a fost că sumele au fost detaliate în hotărarile aprobate în urmă cu cateva luni, prin care s-au aprobat indicatorii tehnico – economici.

Cum cheltuie CJ banii

Una dintre investiţiile care urmează a fi realizate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală este refacerea şi consolidarea corp drum DJ 205 R, km 28^130, Poiana Cristei. Cheltuielile suportate de CJ se ridică la 121.376 lei, timp de doi ani. Ministerul Dezvoltării a prevăzut în acest an pentru acest obiectiv suma de 800.000 lei. În următorii patru ani ar trebui construit un pod din beton armat pe DJ 203 H, peste Ramnicu – Sărat, km 27^700, la Dumitreşti. Suma prevăzută în acest an de MDRAP este de 1,122 milioane lei. Cheltuielile totale finanţate de CJ sunt de 630.417 lei, pe durata celor patru ani. La Năruja se va construi un pod din beton armat pe DJ 205 D, peste paraul Petic, km 8^350, care a primit în acest an suma de 800.000 de la MDRAP. Cheltuielile CJ pentru acest obiect de investiţii sunt de 407.100 lei, timp de doi ani. Un alt pod care urmează a fi construit este pe DJ 241, la Bogheşti, peste paraul Zeletin, la km 12^060. CJ va finanţa lucrarea cu 244.625 lei. O investiţie importantă este la Gura Caliţei, unde au fost probleme pe Ramna în ultimii ani. Astfel, vor fi executate lucrări de consolidare şi reabilitare a podului din beton armat peste raul Ramna, apărare de mal şi lucrări la albie, pe DJ 204 P, km 15^567. Contribuţia CJ pe o durată de doi ani este de 352.395 lei. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.