Politică

Consilierul Liviu Oloeriu, învins de Agenţia Naţională de Integritate

Gabriel Sava
13 feb 2014 3105 vizualizări
Contestaţia depusă de social-democratul Liviu Oloeriu la instanţă a fost respinsă şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar alesul local şi-ar putea pierde mandatul în următoarea perioadă

Consilierul Liviu Ioan Oloeriu, unul dintre cei mai vechi aleşi din legislativul focşănean, a pierdut definitiv contestaţia împotriva raportului de evaluare întocmit de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Liderul PSD din legislativul municipal a fost verificat de ANI privitor la activitea acestuia în calitate de consilier local pentru perioada septembrie 2011- februarie 2012, perioadă în care alesul local s-ar fi aflat în conflict de interese după ce a votat, într-una dintre şedinţele Consiliului Local Focşani, închirierea unui spaţiu în Piaţa Moldovei. Consilierul avea şi calitatea de asociat la firma pentru care a votat închirierea spaţiului de la Administraţia Pieţelor, situaţie care l-a adus, conform ANI, într-un conflict de interese, respectiv într-o situaţie de incompatibilitate. La momentul respectiv, consilierul a declarat că nu se consideră a fi într-o situaţie de incompatibilitate iar ulterior a contestat raportul de evaluare al ANI la instanţă, respectiv la Secţia de Contencios a Curţii de Apel de la Galaţi. În luna noiembrie 2012, instanţa de la Galaţi a respins contestaţia lui Liviu Oloeriu împotriva ANI “ca nefondată”. Decizia a fost atacată în recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie însă decizia a rămas neschimbată printr-o sentinţă a acestei instanţe din 31 ianuarie 2014. Liviu Oloeriu face parte din actualul Consiliu Local şi, în această situaţie, şi-ar putea pierde mandatul, decizia urmand a fi dată de secretarul Consiliului Local Focşani, juristul Eduard Corhană. Deocamadată, un asemenea document nu a fost prezentat legislativului municipal. Decizia magistraţilor urmează a fi comunicată şi Instituţiei Prefectului cea care verifică legalitatea actelor întocmite de consiliile locale. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
bianca, acum 3724 zile, 3 ore, 13 minute, 20 secunde
Piata Moldovei zis si Piata Coruptiei oare de ce ?Cat despre aplicare deciziei ICCJ aceasta o sa fie sau n-o sa fie deoarece municipalitatea inca mai are nevoie de cozonacii lui.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.