Politică

Afara cu primarii din sectiile de votare

Doina Ganea
23 nov 2007 632 vizualizări
Primarii si viceprimarii prezenti ani de-a rindul in jurul urnelor, cu prilejul alegerilor, nu mai au voie in sectiile de votare.

Decizia a fost luata in sedinta Biroului Electoral Central (BEC) din 21 noiembrie. "In ziua de referinta, primarii si viceprimarii nu au dreptul de a stationa in localurile sectiilor de vot mai mult decit timpul necesar pentru a vota si nici sa intervina in procesul de desfasurare a scrutinului, de numarare a voturilor, de stabilire si consemnare a rezultatului scrutinului. De asemenea, primarii si viceprimarii nu pot fi alesi ca insotitori de catre alegatorii care din motive tehnice constatate de presedintele sectiei de votare, nu pot sa voteze singuri", se arata in comunicatul BEC. O alta decizie luata cu prilejul aceleiasi sedinte obliga elevii si studentii care voteaza in alta parte decit in localitatea de domiciliu, sa prezinte pe linga actul de identitate si carnetul de elev sau student care sa ateste aceasta calitate. Potrivit unei situatii BEC, pe listele permanente sint inscrisi in Vrancea un numar de 318.339 de alegatori dintr-un total de 18.267.634 de alegatori de la nivelul intregii tari. (D. G.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.