Politică

Ne facem frati si cu supusii Reginei

Iulia Crețu
21 nov 2007 640 vizualizări
Consilierii judeteni prezenti ieri la sedinta ordinara din aceasta luna au aprobat in uninamitate infratirea judetului Vrancea cu regiunea Swansea, Tara Galilor, Marea Britanie si cooperarea Consiliului Judetean Vrancea cu Consiliul local si Regional din Regatul Unit.

Marea si fericita familie europeana: vrincenii vor avea in curind trei frati, italieni, greci si britanici

Dupa cereri de parteneriat cu grecii din Achaia si italienii din Tivoli, vrincenii se fac frati si cu o locuitorii orasului natal al actritei Catherine Zeta Jones, Swansea. La inceputul acestei luni o delegatie din Vrancea a plecat in Marea Britanie pentru a pune bazele acestei colaborari. "Relatia de cooperare dintre parti va fi bazata pe urmatoarele principii: stabilirea planurilor de actiune si alegerea operatorilor care vor desfasura planurile de cooperare, coordonarea si evaluarea comuna a actiunilor si implicarea resurselor umane din judetul Vrancea si regiunea Swansea", se arata in protocolul de cooperare. Regiunile infratite au decis sa aiba ca principale sectoare de cooperare: dezvoltarea economica, dezvoltarea sociala, cooperarea institutionala, turismul si viticultura. Vor urma schimburi de experienta intre cele doua tari, finantarea proiectelor urmind a fi realizata in functie de posibilitatile financiare. Protocolul de cooperare se semneaza pe o perioada de cinci ani, urmind a se prelungi ulterior. "Uniunea Europeana a recunoscut necesitatea dezvoltarii initiativelor in ceea ce priveste schimburile de experienta prin intermediul formarii profesionale, acestea avind ca rezultat integrarea exemplelor de buna practica in activitatile economice si sociale ale tarilor partenere. Atragerea de investitii prin accesarea unor surse de finantare externa pentru realizarea unor obiective majore de pe teritoriul judetului Vrancea necesita, de asemenea, deseori, implicarea unui partener membru al Uniunii Europene care, prin experienta pe care o aduce in cadrul proiectului, contribuie la buna sa implementare si la obtinerea rezultatelor estimate", scrie si Costel Dumbrava in referatul Directiei de Relatii Interne si Internationale. Ramine de acum de vazut daca avem capacitatea de a invata de la britanici si daca modelele lor se aplica societatii romanesti, inca ancorata in practici cu reminiscente comuniste si balcanico-orientale. Si, de asemenea, asteptam si noi cu infrigurare sa vina vreo regiune dintr-o tara amarita care sa vrea sa invete de la noi. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.