Politică

Nastase Olteanu, un viceprimar cu noua vieti

Doina Ganea
27 oct 2007 772 vizualizări
Alesii din Urechesti vor cu orice chip sa scape de viceprimarul Nastase Olteanu, insa si incercarea de ieri a esuat u consilierii au ajuns la concluzia ca daca nu pot sa-l schimbe, macar sa-l suspende u consilierii nu au vrut nici ieri sa constate incetarea mandatului consilierei Mariei Golesteanu u aceasta a fost exclusa din PD dupa ce a cerut schimbarea viceprimarului u legea prevede ca excluderea dintr-un partid duce la pierderea mandatului

Pentru a doua oara, consilierii locali din comuna Urechesti, intruniti in sedinta ordinara, au refuzat sa ia la cunostinta incetarea de drept a mandatului colegei lor Maria Golesteanu, fosta membra a Partidului Democrat, suspendata pentru abateri de la disciplina de partid. Alesii locali au incercat insa sa-l demita pe viceprimarul democrat Nastase Olteanu. Boicotul impotriva viceprimarului din Urechesti, finul sefului IPJ Vrancea, Viorel Serbanoiu, este sustinut de catre opt din cei 11 consilieri locali, printre care se numara si Maria Golesteanu, fosta sa colega de partid. Alianta cordiala care s-a format impotriva viceprimarului Nastase Olteanu are ca scop demiterea acestuia din functie pe diverse motive. Consilierii si-au sustinut proiectul cu 14 "capete de acuzare", printre care se numara presupusa insusire, de catre Nastase Olteanu, a unui rezervor cu apa, plecari la cursuri de informatica pe banii comunei fara acordul alesilor locali, darea in proprietate a unor terenuri, insusirea unui teren intravilan de 2.500 mp prin inchiderea unei strazi etc. Fostii colegi ai viceprimarului Nastase Olteanu l-au mai acuzat ca ar fi sustras pietrisul de pe un drum balastat pe care apoi l-a valorificat, ca nu si-ar plati impozitele locale, nu stringe darile pentru pasunat de la proprietarii de animale, a fost cercetat penal in citeva cazuri si chiar ca ar avea scandaluri in familie. Prezent la sedinta Consiliului Local, viceprimarul Nastase Olteanu a incercat sa demonteze punct cu punct fiecare acuzatie. "Taxele nu am avut de la cine sa le adun pentru ca nu a solicitat nimeni pasunatul intr-un loc secetos si cu scaieti. In plus, taxele de pasunat nu s-au strins nici inainte de a fi eu viceprimar. Pe drumul balastat s-a pus un strat subtire de pietris. Daca as fi stat sa adun piatra balastata ar fi trebuit sa taxez o masina ore intregi si cred ca mai mult de 2-3 masini de piatra nu s-ar fi scos. In privinta impozitelor, eu mi le-am platit pentru ca nu vreau sa ma arate nimeni cu destu\' in sat. Cit priveste problemele mele familiale sint personale si nu vreau sa le discut aici", a declarat viceprimarul.


Vid legislativ pentru schimbarea "vicelui"


Daca fosta primarita a comunei Urechesti, preoteasa Maria Golesteanu a fost salvata, deocamdata, de la pierderea functiei de catre alianta PNL -PSD, fotoliul viceprimarului Nastase Olteanu a fost salvat de catre secretarul Primariei Urechesti, Dorin Iordachescu. Acesta a precizat ca nu si-a dat avizul pe proiectul initiat de cei opt consilieri locali, deoarece prevederile privind "schimbarea viceprimarului" din Legea 215/2001, cu modificarile ulterioare, sint suspendate pina dupa alegerile din anul 2008. "Aceasta inseamna ca exista un vid legislativ in privinta viceprimarilor? Adica se schimba ei premieri, se suspenda presedinti de tara, se schimba prefecti si subprefecti sau ministri si un viceprimar este intangibil?", a intrebat retoric consilierul PSD Costel Fociuc, cunoscut ca un fel de Hrebenciuc al Urechestiului. In aceste conditii, initiatorii proiectului au propus rediscutarea proiectului intr-o sedinta ulterioara. "Ne gindim sa modificam poate proiectul si sa cerem suspendarea sau demiterea viceprimarului", ne-a spus la sfirsitul sedintei Maria Golesteanu. Desi pe ordinea de zi mai era prevazut un proiect privind rectificarea bugetului, dezamagiti de esec, alesii au parasit sala de sedinte anuntind ca vor analiza rectificarea bugetara saptamina viitoare, intr-o sedinta de indata. Pina atunci cei care planuiesc demiterea viceprimarului Olteanu trebuie sa se puna mai bine la punct cu prevederile legale, pentru a evita bilbiieli care i-ar putea aduce in fata instantei. (Doina GANEA)



Motivatiile "Micii Antante" de la Urechesti


Consilierii care au cerut demiterea viceprimarului comunei au facut ieri front comun in apararea Mariei Golesteanu, pentru ca aceasta sa nu-si piarda locul din Consiliul Local Urechesti, ca urmare a retragerii sprijinului politic de catre PD, formatiune politica la care preoteasa a aderat dupa ce a fost aleasa pe listele PRM. Totul a pornit tocmai de la aceasta decizie de suspendare a viceprimarului pedist, la care a achiesat si fosta sa colega de partid. Semnarea unui proiect comun alaturi de consilierii PSD si PNL impotriva lui Nastase Olteanu a fost sanctionata cu retragerea sprijinului politic, fapt ce conduce, conform noilor prevederi legale, la pierderea functiei de consilier. Ultimul punct de pe ordinea de zi a sedintei de ieri viza tocmai constatarea de catre alesii locali a incetarii de drept a mandatului consilierului Maria Golesteanu, conform art. 9 alin. 2 lit. h din Legea 393/2006 privind statutul alesilor locali si art. 36 alin. 4 din Legea 205/2007. La propunerea consilierului Costel Fociuc (PSD), alesii locali nu au votat ordinea de zi propusa sedintei de catre primarul PSD Marcel Georgescu, adoptind o alta, in care proiectul privind incetarea mandatului consilierului Maria Golesteanu a fost eliminat si introdus un alt proiect privind desemnarea unui diriginte de santier pentru lucrarile de alimentare cu apa a comunei. (D. G.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.