Politică

S-au stabilit pozitiile pentru afisajul electoral

Iulia Crețu
23 oct 2007 671 vizualizări
Cele 13 partide politice si candidatul independent la Parlamentul European si-au aflat ieri locurile pe panourile de afisaj u pe 26 octombrie dimineata partidele isi vor putea lipi afisele

Reprezentantii partidelor politice au participat ieri la alegerea pozitiilor pentru afisajul electoral pentru alegerile europarlamentare programate pe 25 noiembrie. Ordinea de lipire a afiselor a fost stabilita prin tragere la sorti, fiecare formatiune politica avind desemnate cite 3 formate pe panouri pentru a-si prezenta candidatii la Parlamentul European. In Focsani au fost deja amplasate siruri de panouri in sapte locatii, fiecare avind cite 42 de spatii speciale pentru afisaj electronic. Aceste locatii sint: 1. b-dul Garii intersectie cu str. Birsei, 2. b-dul Republicii intersectie cu b-dul Independentei, 3. b-dul Unirii, Sala Polivalenta, 4. b-dul Bucuresti, cartierul SUD, 5. al. Caminului, cartierul Bahne, 6. str. Marasesti intersectie cu b-dul Independentei si 7. cartier Mindresti. Numai in aceste locuri au voie cele 13 partide plus candidatul independent sa isi faca campanie electorala pentru cele 35 de locuri pentru europarlamentari. In urma tragerii la sorti, ordinea de afisaj in Focsani arata astfel: 1 - PD, 2 - PC, 3 - PNG, 4 - PRM, 5 - PLD, 6 - PNL, 7 - PSD, 8 - Partida Rromilor, 9 - Alianta Socialista, 10 - PNTCD, 11 - PIN, 12 - candidatul independent, 13 - Partidul Verde, 14 - UDMR. Dupa tragerea biletelului cu numarul "1", vicepresedintele PD Mioara Lazar s-a declarat cea mai norocoasa, mina sa aducind formatiunii sale politice primele panouri pentru afisaj electoral. Lipirea afiselor cu candidatii fiecarui partid candidati la organismul european va incepe pe 26 octombrie, dimineata, iar campania electorala va tine pina pe 24 noiembrie. "Fiecare candidat si partid va avea trei formate. Incepind cu 25 octombrie seara vor fi pazite de politistii comunitari pina in ultima zi de campanie, 24 noiembrie. Afisajul poate incepe din 26 octombrie dimineata. In cazul in care cineva renunta la panouri, vom anunta partidele si cine va dori sa ia locuri o poate face", a declarat primarul Decebal Bacinschi. Acesta a avertizat reprezentantii primelor opt partide prezenti la discutii sa respecte regulile campaniei si sa nu lipeasca postere ale politicienilor aflati in cursa pentru un fotoliu de europarlamentar in alte locuri decit cele mentionate. "Va rog sa respectati locurile. Nu vreau sa vad stilpii plini de panouri si afise, nu vreau nici pe copaci sa se lipeasca. Da un aspect neplacut orasului", a adaugat edilul sef. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.